Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 437

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Την πρωΐαν της Κυριακής 4/12, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός για τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, στο στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», έδρα του 5/42 ΣΕ στην  Κάλυμνο. Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ Παισίου στο εκκλησάκι του Στρατοπέδου.

Στη συνέχεια ακολούθησε Δοξολογία, στον εξωτερικό χώρο μπροστά στο Ηρώον.

Ο Λοχαγός Πυροβολικού και Διοικητής του 112 ΛΜΕΘ Κωνσταντίνος Λαμπρούσης ανέγνωσε την Ημερησία Διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση με σύντομο ιστορικό του βίου της Αγίας Βαρβάρας Προστάτιδος του Πυροβολικού και αναδρομή στις σελίδες δόξας που έγραψε το Πυροβολικό στους Αγώνες του Έθνους.

Η τελετή έκλεισε με την κατάθεση στεφάνου από το Διοικητή του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχη (ΠΖ) Δημήτριο Λυμπερέα στην μνήμη των Αξιωματικών και οπλιτών Πυροβολικού πού έπεσαν μαχόμενοι υπέρ Πατρίδος και με τον Εθνικό ύμνο.

Ακολούθησε ξενάγηση σε οπλικά συστήματα.

Επίσης έγινε προβολή ταινίας από δραστηριότητες του Πυροβολικού και προσφέρθηκαν οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες καθώς και άλλα εδέσματα. Οικοδεσπότης της τελετής, ο Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας και παρόντες  οι αξιωματικοί, στελέχη και οπλίτες του Στρατοπέδου του 5/42 ΣΕ.

Παρόντες από τις πολιτικές Αρχές ο έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο αντιδήμαρχος Παντελής Ζωΐδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου και Υποστράτηγος ε.α. Νικόλαος Φανιός, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω Κατερίνα Γαβαλά, η τέως Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ, αντιπροσωπεία στελεχών του Λιμεναρχείου Καλύμνου με επικεφαλής τον Υποπλοίαρχο ΛΣ Δημήτριο Οικονομικό, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Γιάννης Νομικάριος, έφεδροι Αξιωματικοί και Εθνοφύλακες και αρκετός κόσμος.

Πηγή:  “Kalymnos news”

 

ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Το απόγευμα του Σαββάτου 3/12, στο ομώνυμο ιερό ναΰδριο του Στρατοπέδου του Πυροβολικού, ετελέσθη Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, και το πρωΐ της Κυριακής 4/12, ετελέσθη επίσημος Δοξολογία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του πρεσβυτέρου π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και στελεχών της Μονάδος. Ακολούθως, η Διοικήτρια της Μονάδος παρέθεσε την καθιερωμένη δεξίωση.

 

Επιμέλεια – φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως