Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2918

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ , 26-2-2023

Το εσπέρας του Σαββάτου 25-2-2023 και ώρα 4:00΄ μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, θα παραστεί στον Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλύμνου.

Την πρωΐαν της Κυριακής της Τυρινής , 26-2-2023, ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμμαντος Καλύμνου.

Το εσπέρας της Κυριακής και ώρα 5:00΄μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα παραστεί κατά το έθιμο στο χορό στο Πλατύ της Παναγίας Τσικχουών Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, και θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως.

Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023, και ώρα 12η μεσημβρινή, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθυνών Καλύμνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ Α΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ , Παρασκευή 3-3-2023

Ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στην πρώτη Στάση των Χαιρετισμών, στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, ώρα 4:30΄ μ.μ. – 6:00΄ μ.μ., και ώρα 7:00΄μ.μ. θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, Πολιούχου Καλύμνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ Νηστειών – Ορθοδοξίας, 5-3-2023

Την πρωΐαν και ώρα 7:30΄ έως  10:30΄ π.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Καλύμνου και θα τελέσει την τελετή της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων και την ιερά  λιτάνευση πέριξ του Ναού και θα ακολουθήσει δέηση πρό του Θαυματουργού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω.

Το εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ., θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Άργους Καλύμνου, και θα τελέσει τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ Β΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ,  Παρασκευή 10-3-2023

Το εσπέρας και ώρα 4:30΄ μ.μ., ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, και ώρα 7:00΄μ.μ. θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών, στον Ιερό Ναό του Προδρόμου Χώρας Καλύμνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ  Β΄ Νηστειών , 12-3-2023 (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά).

Την πρωΐαν της Κυριακής, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλύμνου.

Το εσπέρας θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καλύμνου, και θα ομιλήσει ο Αιδεσιμώτατος π. Παντελεήμων Κρούσκος, Θεολόγος.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ  Γ΄  Χαιρετισμών , Παρασκευή 17-3-2023

Το απόγευμα και ώρα 4:30΄ μ.μ. θα ψαλλεί η Τρίτη Στάση των Χαιρετισμών, στον Ι. Ναό Παναγίας Βλαχερνών, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως.

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (Σταυροπροσκυνήσεως) , 19-3-2023

Την πρωΐαν της Κυριακής ο Μητροπολίτης θα λειτουργήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου.

Το εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ., ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Καλύμνου, και θα ομιλήσει ο Αιδεσιμώτατος π. Μιχαήλ Μακαρούνας, Θεολόγος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-3-2023 , Δ΄ Χαιρετισμοί – Παραμονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το εσπέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον εορτάζοντα  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, και θα αναγνώσει κατά την τάξιν του τυπικού την Τετάρτην Στάσιν των Χαιρετισμών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-3-2023 , Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Την πρωΐαν του Σαββάτου 25η Μαρτίου 2023, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα τελεσθεί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου.

Βάσει δε του Προγράμματος του Δήμου Λερίων, θα τελεσθεί η Επίσημος Δοξολογία της Εθνικής Παλιγγενεσίας, περί ώρα 10:30΄ π.μ., ένθα θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης, συμπαραστατούμενος υπό του Αγίου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ Νηστειών , Ιωάννου της Κλίμακος , 26-3-2023

Την πρωΐαν της Κυριακής, ο Μητροπολίτης θα λειτουργήσει στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Λέρου.

Το εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ., θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ι. Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λέρου, και θα ομιλήσει ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΝΟΝΟΣ , Πέμπτη 30-3-2023

Το εσπέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βοθυνών Καλύμνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ , Παρασκευή 31-3-2023

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο Ι. Παρεκκλήσιο της Παναγίας των Βλαχερνών, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, ώρα 4:30΄-6:30΄μ μ., και εν συνεχεία θα χοροστατήσει στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων, ώρα 7:30΄μ.μ.

Την πρωΐαν του Σαββάτου, 1η Απριλίου 2023 (του Ακαθίστου), ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ Ε΄ Νηστειών , 2-4-2023 (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας & Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών    Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος).

Το εσπέρας του Σαββάτου 1-4-2023, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Καλύμνου, χοροστατούντος του Αρχιερέως, ώρα 7:30΄μ.μ.-9:00΄ μ.μ.  Θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία, Όρθρος και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, από ώρα 9:00΄ μ.μ. έως 1η  πρωινή.

Την πρωΐαν της Κυριακής, 2-4-2023, εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών και Προστάτου της Νήσου, Σάββα του εν Καλύμνω, θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα γίνει Ιερά Λιτανεία εντός της Ιεράς Μονής, και θα αναπεμφθεί πρό του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Σάββα, Δέηση υπέρ των αποδήμων και των εν θαλάσση πλεόντων αδελφών μας.

Το εσπέρας της Κυριακής (2-4-2023) και ώρα 5:30΄μ.μ., θα ψαλλεί Κατανυκτικός Εσπερινός ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Σάββα, στην Ι. Μονή Αγίων Πάντων, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.

Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελούνται και στο Ι. Παρεκκλήσιον των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως ώρα 4:30΄ - 5:30΄ μ.μ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως