Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 423

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, ο συμπατριώτης μας και δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Παλαπουγιούκ συνοδευόμενος από τον συμπατριώτη μας κ. Θεοφάνη Πάντελο και τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλια, προέβησαν σε μία γενναιόδωρη δωρεά εξοπλισμού και υλικού μεγάλης αξίας, στο «Ισιδώρειο» εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λέρου.

Η γιγαντιαία προσπάθεια, με τον ογκώδη εξοπλισμό και τα μεγάλα κιβώτια, ήλθαν στο νησί της Λέρου με ειδικό φορτηγό της εταιρίας μεταφορών του συμπατριώτη μας Θεοφάνη Πάντελου.

Πανάκριβος εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος περιελάμβανε ειδικά ηλεκτρικά νοσηλευτικά κρεβάτια με αεροστρώματα κατακλίσεων, κρεβάτια-κουκέτες για την εκκλησιαστική κατασκήνωση, και πάρα πολλά είδη πρώτης ανάγκης για τους γέροντες.

Κατά την παράδοση των υλικών παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, ο αιδεσιμώτατος π. Σεβαστιανός Καζηλιέρης, ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Γεώργιος Χρυσούλης και οι συνεργάτες Πέτρος Κουτούζος, κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, ως πρόεδρος του Ιδρύματος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατοκινείας κ. Στέφανος, το προσωπικό και οι τρόφιμοι του Ιδρύματος ευχαριστούν θερμά τον κ. Γεώργιο Παλαπουγιούκ, τον Δήμαρχο Μιχ.Κόλια και όλους όσους συνετέλεσαν σ’ αυτή την τόσο αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά.

 


Ακολουθεί κείμενο του δωρητή κ. Γεωργίου Παλαπουγιούκ:

«Με απόλυτη χαρά και ικανοποίηση καταφέραμε σήμερα να ολοκληρώσουμε μια πολύ σημαντική δράση που αφορούσε ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα τους ηλικιωμένους μας στο «Ισιδώρειο» Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λέρου. Καταφέραμε να παραδώσουμε εκ νέου επτά (7) ειδικά ηλεκτρικά νοσηλευτικά κρεβάτια με ορθοπεδικά στρώματα (είδη είχαν παραδωθεί άλλα οκτώ (8), προκειμένου να βοηθήσουν τόσο το προσωπικό του γηροκομείου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ηλικιωμένων μας όσο και τους ίδιους τους ηλικιωμένους να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Δύο (2) ηλεκτρικά αεροστρώματα κατακλίσεων, ένα (1) ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρικό κρεβάτι για υπέρβαρους με ορθοπαιδικό στρώμα, είκοσι χιλιάδες (20.000) υγειονομικές μάσκες μιας χρήσης, εκατοντάδες λίτρα αντισηπτικού, μία μεγάλη μπαλέτα ειδών πρώτης ανάγκης, είκοσι (20) κουκέτες μαζί με τα στρώματά τους για την εκκλησιαστική κατασκήνωση της Ιεράς μας Μητροπόλεως, είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά της κατασκήνωσης, επιτραπέζια παιχνίδια, κ.α.

Σε αυτή την τόσο δυνατή για τον συνάνθρωπο δράση θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω: τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανο για την άριστη συνεργασία και για τον συντονισμό προκειμένου να ολοκληρωθεί η δράση, τον Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλια Μιχάλη ο οποίος εξασφάλισε όλα τα μεταφορικά έξοδα προκειμένου να φτάσουν στο νησί μας οι δωρεές καθώς και τα εισιτήρια για τον οδηγό και συνοδηγό. Επίσης τον άνθρωπο κλειδί για την συγκεκριμένη δράση και αδελφικό φίλο Φάνη Πάντελο, που ήταν ο αρωγός και η ψυχή όλης αυτής της προσπάθειας. Να ευχαριστήσω επίσης τον γραμματέα της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου κ. Χρυσούλη Γεώργιο που παραβρέθηκε στην παράδοση-παραλαβή. Τέλος ευχαριστώ όσους παραβρέθηκαν και βοήθησαν να ξεφορτωθεί όλο αυτό το φορτίο.

Ενωμένοι καταφέραμε να προσφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό για την τρίτη ηλικία και τους συμπατριώτες μας.

Την όλη δράση την αφιερώνω στον θείο μου και εφημέριο του Αγίου Νικολάου Πατέρα Δαμασκηνό Παλαπουγιούκ ευχόμενος να είναι πάντα γερός και δυνατός!».

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως