Τελέστηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 στις 2 το μεσημέρι η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Ιερέως π. Ιωακείμ Μεϊμάρη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Παϊσίου και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως Πόθιας Καλύμνου.

Στιγμιότυπα από τους επικήδειους λόγους του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Αμφιλόχιου Σακαλλέρου, του εφημέριου του Ι.Ν.Αναστάσεως π. Ηλία Μουζουράκη και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου.


Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας επί τω αγγέλματι της προς Κύριον εκδημίας του προσφιλούς πρωτοπρεσβυτέρου αειμνήστου Ιωακείμ Μεϊμάρη, ο οποίος ιεροπρεπώς και ευόρκως διηκόνησε επί μισόν και πλέον αιώνα (54 έτη) την Ιερά Μητροπόλη, τόσον εν τη Ενορία της Αναστάσεως του Κυρίου, όσον και εν τοις Γραφείοις Αυτής, εκφράζει την κατ’ άνθρωπον θλίψιν της και εύχεται προς τον Αρχηγόν της ζωής και του θανάτου, όπως αναπαύσει την μακαριστήν ψυχήν αυτού «εν χώρα ζώντων, εν σκηναίς δικαίων, ένθα λάμπει το φως της Τρισηλίου Θεότητος».

Ο Μητροπολίτης, ο Επίσκοπος Στρατονικείας Στέφανος, ο ευαγής Κλήρος και τα Μοναχικά Τάγματα.

Αιωνία αυτού η μνήμη.

Στους συγγενείς του θερμά συλλυπητήρια.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως