Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 437

Με μεγάλη κατάνυξη, λαμπρότητα και την παρουσία πολλών προσκυνητών, ντόπιων και ομογενών, έγινε ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κάλυμνο.

«Το Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Θεοτόκου, εορτάστηκε σε πολλά παρεκκλήσια, όπως στην Παναγία Κυρά-Ψηλή στο Βαθύ Καλύμνου, στην Παναγία Φανερωμένη της Ενορίας Αγίου Μάμαντος, στην Παναγία την Χρυσοχεριά στο Κάστρο της Ενορίας Αγίου Αθανασίου, στην Παναγιά του Γλυκιού της Ενορίας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι, στην ενορία Αρχαγγέλου, στην ενορία Αναστάσεως, κ.α.


ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΥΡΑΨΗΛΗ

Με τη δέουσα κατάνυξη τελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός στο Καστρομονάστηρο της Παναγίας Κυραψηλής στο Βαθύ Καλύμνου, παραμονή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αρκετοί οι πιστοί που ανηφόρισαν και φέτος για να βρεθούν στην Παναγία της Κυραψηλής. Τον εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος π. Μιχαήλ Μακαρούνας. Μετά τον εσπερινό ακολούθησε Ιερά αγρυπνία στο Ιερό σπήλαιο και παραδοσιακή μουσική. Σήμερα Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 στις 12.00 το μεσημέρι θα τελεστεί δέηση στην ιερά Ελιά και μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Κυραψηλή στο Ιερό Κάθισμα της στο Μετόχι , όπου θα προσφερθεί σε όλους τους παρευρισκόμενους παραδοσιακό μουούρι, δωρεάν των Βοσκών του Βαθύ, που ετοίμασαν οι Ενορίτισσες. (φωτογραφίες: Μ.Μέρης)

Δείτε υπέροχες φωτογραφίες του αγαπητού Νικόλα Σμαλιού από τον εσπερινό.

 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Παναγίας μας στον εορτάζοντα Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης (Ι.Ν. Αγίου Μάμμα), παρουσία πολύ κόσμου. Στο τέλος εψάλησαν τα Εγκώμια μέσα σε πολύ κατάνυξη (φωτογραφίες: Ν.Μαμάκας-«Αλήθεια FM»).