Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 3652

Τον Μητροπολίτη επισκέφθηκε στην Κάλυμνο και στη Λέρο ομάδα Ροδίων προσκηνυτών από το Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλώνας Ρόδου.

Στην Κάλυμνο, την Δευτέρα 15 Ιουνίου, μετέβησαν στην Μονή Αγίων Πάντων όπου ετέλεσαν παράκληση προ του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος και προσκύνησαν το Aγιο Λείψανο. Στη συνέχεια επισκέφθησαν την Ι.Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων Καλύμνου και άλλα ιερά προσκυνήματα της νήσου.

       

Την επομένη, Τρίτη 16 Ιουνίου, επισκέφθηκαν την Νήσο Λέρο όπου στο λιμάνι του Λακκίου τους υπεδέχθη ο Μητροπολίτης, τους ξενάγησε στην Παναγία του Κάστρου, στον Aγιο Φανούριο, στην Παναγία Καβουράδενα, στην Ι.Μονή Αγίων Αγγέλων, στον Aγιο Ισίδωρο, και στο Πολεμικό Μουσείο. Τέλος δε τους εδεξιώθη στη Μητρόπολη, αφού προηγουμένως παρηκολούθησαν ντοκυμαντέρ της Λέρου.

Σε σύντομη προσλαλιά ο Μητροπολίτης τους ευχαρίστησε που ήρθαν προσκυνητές στα δύο νησιά της Μητροπόλεως και ενθυμήθη την αρίστη συνεργασία που είχε με τους συνοδούς της ομάδος, τον πατέρα Παύλο, τον επ.Λυκειάρχη θεολόγον κ.Χαράλαμπο Μελεούνη, τον δικηγόρο κ.Αιγέα Μπαφίτη, και τον κ.Σκούμπρο ιεροψάλτη και επίτροπο του Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου Μαλώνας.

Εκ μέρους των προσκυνητών ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη δια την φιλοξενίαν εις Κάλυμνον και Λέρον ο επ.Λυκειάρχης κ.Χ.Μελεούνης.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γ.Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ι.Μητροπόλεως