Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 3574

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης προσκληθείς παρέστη στην ημερίδα του προγράμματος «Λυσιστράτη» με θέμα: «Την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας», που διοργάνωσε το Επαρχείο Καλύμνου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο Καλύμνου, στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στα Aλιντα.

         

Μετά τις προσφωνήσεις της κας Επάρχου, του Μητροπολίτου, και του προέδρου του ιατρικού συλλόγου Καλύμνου,  ομιλητές-ιατροί καθηγηταί της ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. παρουσίασαν αναλυτικά και με σαφήνεια τις εξελίξεις πάνω στο θέμα του καρκίνου που αφορά τις γυναίκες, αφού όπως είπαν αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου των γυναικών!

         

Συγκεκριμένα μίλησαν οι κ.κ.καθηγηταί: ο Κ.Καραβιδάς με θέμα «πρόληψη του καρκίνου του μαστού σήμερα»,  Σ.Τζιτζιμίκας και Γ.Φραγκίδης με θέμα «Τεστ Παπανικολάου, παρελθόν, παρόν και μέλλον» και Θ.Αγοραστός με θέμα «HPV εμβόλια, HPV DNA test, νέα εποχή στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

 

Η ημερίδα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και σημείωσε απόλυτη επιτυχία, η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου ήταν κατάμεστη από γυναίκες και γιατρούς, ενώ οι ομιλητές απάντησαν σε πολλές απορίες που εξέφρασαν πολλές γυναίκες που παρηκολούθησαν την ημερίδα, αλλά και γιατροί για τις τελευταίες εξελίξεις της ιατρικής πάνω σ’αυτό το θέμα.

Μετά το πέρας του Συνεδρίου, η κ.Έπαρχος Χρ.Σιφουνιού δεξιώθηκε τους ομιλητές και τον κόσμο προσφέροντας πλούσιο μπουφέ από τοπικά παραδοσιακά γλυκίσματα.

Το βράδι ο Μητροπολίτης παρέθεσε δείπνο στους καθηγητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γ.Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ι.Μητροπόλεως