Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 4010

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος από την Παρασκευή 7 Αυγούστου βρίσκεται σε ποιμαντορική επίσκεψη στη Νήσο Αστυπάλαια.

Την Παρασκευή έκανε Παράκληση στο Λιβάδι στον Ιερὸ Ναὸ του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου παρουσία αρκετού εκκλησιάσματος και παραθεριστών.

Το Σάββατο, 8-8-2009, εχοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία του αυτού Ναού και ετέλεσε το μνημόσυνο της Καλλιόπης Γιαννάρου.

Το Σάββατο τὸ απόγευμα εκκλησιάστηκε στον Ιερὸ Ναὸ Πέρα Γιαλού Αστυπαλαίας και την Κυριακὴ λειτούργησε στον Ιερὸ Μητροπολιτικὸ Ναὸ Παναγίας Πορταϊτίσσης και ετέλεσε το μνημόσυνο του Γεωργίου Κυριάκου. Μετὰ το πέρας του μνημοσύνου οι συγγενεις του εκλιπόντος δεξιώθηκαν στο πνευματικό κέντρο της Παναγίας Πορταϊτίσσης τον Μητροπολίτη, τον Ιερὸ κλήρο και τους τιμώντας την μνήμη του αειμνήστου Γεωργίου.

Το εσπέρας μετέβη και χοροστάτησε στον Εσπερινὸ και την Παράκληση, στον Aγιο Δημήτριο Μαλτεζάνας. Μετὰ το πέρας, ο προϊστάμενος, Αρχιμ. Ιωσήφ Λισγάρης και μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου δεξιώθηκαν τον Μητροπολιτη και τους Ιερείς  του νησιού σε παραλιακὸ κέντρο στη Μαλτεζάνα.

Την Δευτέρα, 10-8-2009, το εσπέρας ο Μητροπολίτης μας ετέλεσε τον Εσπερινὸ και την Ιερὰ Παράκληση της Παναγίας στον Ιερὸ Ναὸ Αγίου Νικολάου Πέρα Γιαλού Αστυπαλαίας.

Το αυτό επαναλήφθηκε και το απόγευμα της Τρίτης, και έλαβε αφορμή από μια ανακοίνωση που μοιράστηκε τις ημέρες αυτές στο νησί από ομάδα Πεντηκοστιανων και ομίλησε στο εκκλησίασμα «για το κακο το οποιο προσφέρουν οι άνθρωποι αυτοί στον ευσεβή λαὸ μεταχειριζόμενοι τα ύπουλα σχέδιά τους, προκειμένου να αποσπάσουν μια ψυχή από την μάνδρα της Ορθοδόξου ημων Εκκλησίας. Όμως, ο ευσεβὴς αστυπαλίτικος λαὸς, πιστὸς στην πίστη των πατέρων του και της Εκκλησίας, απέχει τοιούτων ματαίων προσπαθειών».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα μείνη στην Αστυπάλαια και κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου βάσει προγράμματος, το οποιο έχει εκδοθη από την Ιερά Μητρόπολη.