Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 3834

ΕΟΡΤΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

Με λαμπρότητα θρησκευτική, με ιερά κατάνυξη και το Αγιορείτικο τυπικό πανηγυρίστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στους Βοθύνους Καλύμνου, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο.

 

Το εσπέρας της Πέμπτης 27η Αυγούστου και περί ώρα 8 μ.μ. ετελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατουντος του Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου συμπαραστατουμένου υπό του Πνευματικου της Μονης Γέροντος π. Κυπριανου Μιχαήλου, του Ιερομονάχου Γαβριήλ Γλυκοκαλάμου και των Διακόνων Κυπριανου και Γεωργίου Θεοδωρίδη. ακολούθησαν τα Εγκώμια της Παναγίας μας και η περιφορά του Επιταφίου πέριξ της Μονης, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Η ευλογία των Aρτων εγένετο κατά το Τυπικόν της κατά Πάτμον Ιερας Σταυροπηγιακης και Πατριαρχικης Μονης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Ο Μητροπολίτης μας ωμίλησε δια την μεσιτεία της Θεομήτορος και παρακάλεσε την Παναγία να πέμψη από τους ουρανίους θαλάμους μία αχτίδα φωτός, να φωτίση και τη δική μας ταλαιπωρημένη.

Τόσον κατά τον Εσπερινόν όσον και κατά την Θεία Λειτουργία έψαλλαν οι Μοναχές καθώς και οι π. Θεόκλητος και ο αδελφός του Ραφαήλ Σμαλιός και ο κ. Πολυκράτης.

 

Πράγματι ζήσαμε όλοι μία πνευματική πανδαισία μέσα στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Θα ήθελε κανείς ποτέ να μην τελείωνε αυτή η κατανυκτική αγρυπνία προς τιμή της Μητέρας του Θεου.

Η Μήτηρ της ζωης ας πρεσβεύει στον Υιό και Θεό μας υπέρ πάντων ημων των ευσεβων και Ορθοδόξων Χριστιανων.