Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 4775

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΛΕΡΟΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ 

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης ετέλεσε το πρωί τον αγιασμό της θεμελίωσης ενός μεγάλου έργου του Δήμου Λέρου του «Ξενοδοχείου ΛΕΡΟΣ», και το απόγευμα τον αγιασμό των εγκαινίων ενός άλλου μεγάλου έργου επίσης του Δήμου Λέρου, του κλειστού σταδίου.

       

Παρουσία του Ιερού Κλήρου, αρχών και πολλών δημοτών πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής 10.1.2010 ο αγιασμός της θεμελίωσης ενός σημαντικού για το νησί της Λέρου έργου, του «Ξενοδοχείου ΛΕΡΟΣ» όπως ονομάζεται, στο λιμάνι του Λακκιού. Ένα μεγαλεπήβολο κτίριο που κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς το 1932, αλλά οι συνθήκες και ο χρόνος το κατέστρεψαν, τώρα παίρνει σάρκα και οστά.

 

Με τις ευλογίες της τοπικής Εκκλησίας λοιπόν θεμελιώθηκε υπό του Δημάρχου Λέρου κ.Τιμοθέου Κωττάκη ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την κοινωνία της Λέρου. Το μεγάλο αυτό κτίριο, το οποίο αποτελεί ιστορικό και διατηρητέο μνημείο, σύμφωνα με την μελέτη γκρεμίστηκε και θα ξανακατασκευασθεί εκ βάθρων.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και ευχήθη καλή αποπεράτωση.

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης μετά του Ιερού Κλήρου της νήσου ετέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων ενός άλλου μεγάλου έργου του Δήμου Λέρου, του κλειστού σταδίου στην περιοχή της Μερικιάς. Ένα σύγχρονο στάδιο υψηλών προδιαγραφών.

       

Στην τελετή παρέστησαν οι αρχές της νήσου, ο πρώην υπουργός Αιγαίου κ.Αρ.Παυλίδης, ο πρώην Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κ.Χαρ.Κόκκινος, Δημοτικοί σύμβουλοι, παράγοντες του αθλητισμού και πολύς κόσμος.

       

Μετά το πέρας του αγιασμού, ο Μητροπολίτης συνεχάρη και πάλι τον Δήμαρχο Λέρου κ.Τιμόθεο Κωττάκη και όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση αυτού του έργου. Στη συνέχεια και μετά τους καθιερωμένους λόγους ετελέσθη η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, και ο πολιτιστικός σύλλογος «ΑΡΤΕΜΙΣ», προς τιμήν τελέσεως των εγκαινίων, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Δωδεκανήσου.