Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 4172

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 

Την Κυριακή 7.2.2010, ο Μητροπολίτης ευλόγησε την βασιλόπιτα των προσκόπων Καλύμνου και παρεκάθησε στο αποκριάτικο γεύμα.

      

Οι πρόσκοποι εορτάζοντας τα 100 χρόνια ζωής του προσκοπισμού στην Ελλάδα, παρουσίασαν εικόνες από τις δραστηριότητες του προσκοπισμού στην Κάλυμνο.

Στο τέλος ο Έφορος Δωδεκανήσου επέδωσε στον Μητροπολίτη το μετάλλιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

 Η ΟΜΑΔΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 

Το απόγευμα της Κυριακής 7.2.2010, ο Μητροπολίτης παρευρέθη στο Κλειστό Στάδιο Καλύμνου όπου παρηκολούθησε την δουλειά που γίνεται στην ομάδα τζούντο και χάρηκε τα παιδιά όλων των ηλικιών για τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Συνεχάρη δε τους γυμναστές και απευθυνόμενος στους γονείς ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά τους τα οποία ασχολούνται με ένα άθλημα το οποίο συγκαταλέγεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 

Το απόγευμα της Κυριακής 7.2.2010, ο Μητροπολίτης ευλόγησε την πίτα του τοπικού ΠΑΣΟΚ Καλύμνου και ευχήθηκε ευλογημένο το 2010.

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 

Το εσπέρας της Κυριακής 7.2.2010, ο Μητροπολίτης παρευρέθη στην «βραδιά ούζου» που οργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και δραττόμενος της ευκαιρίας ως πρόεδρος, ευχαρίστησε το Δ.Σ. και εξήρε την προσφορά του κάθε Καλύμνιου και κάθε Καλυμνιάς για την ομάδα συμπαραστάσεως.

 

ΣΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 

Την Δευτέρα 8.2.2010, ο Μητροπολίτης ελειτούργησε στον Ι.Ναό Αγίου Θεοδώρου στο Βαθύ Καλύμνου, παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος και της μαθητιώσσας νεολαίας, οι οποίοι μετά των εκπαιδευτικών παρηκολούθησαν την Θ.Λειτουργία και μετέλαβαν των Αχράτων Μυστηρίων.

      

Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας το Εκκλ.Συμβούλιο παρέθεσε μικρά δεξίωσις στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ι.Ναού, με παραδοσιακά γλυκίσματα και την εύγευστη Βαθιώτικη πορτοκαλάδα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως