Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 5476

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 το εσπέρας, παρουσία του Ιερου Κλήρου, του Διευθυντου, των καθηγητων και καθηγητριων της Σχολης Βυζαντινης Μουσικης, των μαθητων και των γονέων και κηδεμόνων αυτων, ο Μητροπολίτης μας ετέλεσε τον αγιασμό της νέας Σχολικης χρονιας.

Μετά το πέρας του αγιασμου ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Χατζηθεοδώρου, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες για την ανιδιοτελη προσφορά τους προς την Σχολή, αλλά και προπάντων για την πολύτιμη υπηρεσία που προσφέρουν, ώστε τα νέα παιδιά να διδαχτουν την πατροπαράδοτη Βυζαντινή Μουσική.

Ο Διευθυντής εκ μέρους των καθηγητων και των μαθητων ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την φροντίδα του για την λειτουργία της Σχολης και υπεσχέθη ότι θα συνεχίσουν το έργο αυτό, το οποιο άρχισε η Ιερά Μητρόπολις με τον αυτό ζηλο και την αυτή προθυμία.

Τέλος, ο π. Μιχαήλ Κουκουβας, οι κυρίες και δεσποινίδες της ενορίας του Αγίου Αθανασίου προσέφεραν αναψυκτικά και ωραία καλύμνικα γλυκίσματα.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ

Το εσπέρας της Παρασκευης, 8 Οκτωβρίου 2010, έγινε η πρώτης συγκέντρωση των Κατηχητων και Κατηχητριων στα Γραφεια της Ιερας Μητρόπολης.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες για τό έργο που επιτέλεσαν κατά το παρελθόν κατηχητικό έτος και τους ευχήθηκε για την νέα κατηχητική χρονιά, όπως ο Μέγας Διδάσκαλος, ο Κύριος ημων Ιησους Χριστός δια της άνωθεν σοφίας του φωτίση ώστε και η νέα χρονιά να ειναι καρποφόρα.

 

Οι Κατηχητές και οι Κατηχήτριες ανέλαβαν και πάλι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπως και κατά το παρελθόν έτος στα ίδια Κατηχητικά Σχολεια των Ενοριων.

Το ευχάριστο ειναι ότι χρόνο με το χρόνο παρουσιάζονται και νέοι Κατηχητές και Κατηχήτριες και αυτό ειναι παρήγορο για την Εκκλησία, και οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την Κατήχηση των νέων και νεανίδων της Ιερας Μητροπόλεως.

Τέλος, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους καλή Κατηχητική χρονιά.

 

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Με την χάρη του Θεου, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, ο Μητροπολίτης μας ετέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας Εκκλησιαστικης χρονιας.

Στον αγιασμό, τον οποιο ετέλεσε ο Μητροπολίτης μας, παραυρέθηκαν όλοι οι αιδεσιμώτατοι ιερεις του νησιου μας.

 

Ο Μητροπολίτης μας μετά το πέρας του αγιασμου ωμίλησε στην πρώτη αυτή ετήσια σύναξη και ανεφέρθη σε διάφορα διοικητικά, λειτουργικά και πνευματικά θέματα και ετόνισε ιδιαιτέρως την προσοχή την οποίαν πρέπει να επιδεικνύουν οι εφημέριοι προς τους ενορίτες τους, αφου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα.

Έγινε σχετική συζήτησις στα διάφορα θέματα, στην οποία έλαβαν τον λόγο και αρκετοί ιερεις κάνοντας γνωστό στο σωμα τα διάφορα προβλήματα που αναφύονται κατά καιρούς στις ενορίες τους.

Τέλος, δόθηκαν σχετικές συμβουλές από τον Μητροπολίτη μας δια την αντιμετώπιση των διαφόρων αναφυομένων προβλημάτων και ορίστηκε νέα ιερά σύναξη για τις 17 Νοεμβρίου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως