Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 5160

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ Ι.ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο π.Νικόδημο Φωκά, τον π.Δαμασκηνό Παλαπουγιούκ, τον οικοδόμο και μέλος της επιτροπής ανακαινίσεως του Ι.Ναού Αγίας Κυριακής κ.Δημήτρη Λεούση, τον Γραμματέα της Ι.Μητροπόλεως κ.Γ.Χρυσούλη, τον οδηγό κ.Θ.Γρύλλη , μετέβησαν στη νησίδα «Αγία Κυριακή» απέναντι από τον όρμο του Παντελίου της Λέρου, με το πλοιάριο του κ.Γιώργου Κουμπάρου, προκειμένου να επιβλέψουν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής.

       

 

     

Ο Μητροπολίτης έμεινε ενθουσιασμένος με την ταχύτατη εξέλιξη των εργασιών και χαρακτήρισε το γεγονός τούτο "θαύμα!".

       

Σε λιγότερο από έξι μήνες γκρεμίσθηκε το παλαιό κτίσμα, το οποίο από την πολύχρονη επαφή με τα στοιχεία της φύσης και της θέσεώς του, είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές.

       

Στη θέση του παλαιού Ναϋδρίου ανηγέρθη ο νέος Ναός με σύγχρονα οικοδομικά υλικά, με σεβασμό στο περιβάλλον και με βάση την αρχιτεκτονική μελέτη την οποία ανιδιοτελώς εκπόνησε και προσέφερε η αρχιτέκτων κ.Μαρία Μαθιουδάκη.

Την όλη οικοδομή έφερε σε πέρας το συνεργείο του εργολάβου κ.Παναγιώτη Κουμπάρου. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε την μεγάλη εθελοντική προσφορά εργασίας των Λερίων συμπατριωτών μας, αλλά και εκείνων που προσέφεραν διάφορα οικοδομικά υλικά, προς χάριν της Αγίας.

       

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η τσιμεντόστρωσις του δρόμου από την αποβάθρα μέχρι το εκκλησάκι, που θα κάνει εύκολη την άνοδο και κάθοδο των προσκυνητών. 

Ο Μητροπολίτης και οι παρευρισκόμενοι, μετά από συζήτηση, αποφάσισαν μετά το προσεχές Πάσχα να ξαναρχίσουν οι εργασίες , προς ολοκλήρωση του έργου, ούτως ώστε το καλοκαίρι να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια με την συμμετοχή όλων των συμπατριωτών μας.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως