Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 5224

Ανταπόκριση από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των κατηχητικών

Δεν ήταν ακόμη μία διοργάνωση για τα παιδιά. Και σίγουρα δεν ήταν ακόμη ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Και αυτό γιατί τα 160 παιδιά των κατηχητικών σχολείων που μαζεύτηκαν στο δημοτικό στάδιο της Καλύμνου είχαν μεν ποδοσφαιρικές ικανότητες, αλλά κυρίως είχαν πνεύμα Θεού και το απέδειξαν με τη συμπεριφορά τους.

Και όλα αυτά ανήμερα την 21 Νοεμβρίου, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου συγκεντρώθηκαν 14 ομάδες ποδοσφαίρου από τα κατηχητικά των ενοριών της Καλύμνου και μάλιστα μόνο του Γυμνασίου – Λυκείου. Σε αυτά αν
συγκαταριθμηθούν και τα παιδιά - συνοδοί των ομάδων, τότε ο αριθμός φτάνει στα 300! Όλα αυτά τα παιδιά μαζί με τους γονείς δημιούργησαν μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και μας χαροποίησαν όλους εκεί.

Θα πρέπει φυσικά – για λόγους ιστορικούς αλλά και επιβράβευσης – να μνημονευτούν οι αντίστοιχες ενορίες που συμμετείχαν.

Η ομάδα της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Καλύμνου 

Από την Πόθια έδωσαν παρών οι ενορίες του Αγ. Στεφάνου, του Αγ. Νικολάου, της Υπαπαντής, της Ευαγγελίστριας, του Αγ. Βασιλείου, του Αγ. Μάμα, του Θεολόγου, της Αναστάσεως, του Αγ. Νικήτα – Φλασκά, του Αγ. Αθανασίου, ενώ από τη Χώρα οι ενορίες της  Παναγιάς, και του Προδρόμου. Έντονη ήταν και η παρουσία των Αγ. Αποστόλων Aργους.

Η ομάδα της Ενορίας Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου 

Οι ομάδες συγκεντρώθηκαν στις 3:00 το μεσημέρι της Κυριακής, όπου πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου για την καθιερωμένη προσευχή, ώστε να φωτίσει ο Θεός και να προχωρήσουν όλα καλά.

Η ομάδα της Ενορίας Υπαπαντής Καλύμνου 

Το πρωτάθλημα διεξήχθη σε 4 γύρους, όπου σε κάθε γύρο περνούσαν μόνο οι νικήτριες ομάδες. Υπήρχαν 3 mini γήπεδα κατά πλάτος του γηπέδου και οι ομάδες παίζανε ανά τρία ζευγάρια. Μετά από πολλούς αγώνες στα ημιτελικά πέρασαν οι ομάδες του Αγ. Στεφάνου, του Θεολόγου, του Αγ. Αθανασίου και της Παναγιάς, με τις δύο τελευταίες να συναντιούνται στον τελικό.

Τελικά πρωταθλήτρια ομάδα για τη φετινή χρονιά ανακηρύχθηκε η ενορία της Παναγιάς της Χώρας με σκορ 2 – 0.

Η ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, από την Ενορία Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου

Το κύπελλο αλλά και την ανάγλυφη εικόνα του Χριστού που ήταν τα βραβεία, τα απένειμε στους κουρασμένους αλλά και χαρούμενους νικητές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος.

Το σημαντικό βέβαια είναι ότι όλα έγιναν σε πολύ κόσμιο επίπεδο, με τους περισσότερους από τους χαμένους να μένουν να παρακολουθήσουν και το υπόλοιπο πρωτάθλημα.

Τα παιχνίδια ήταν πραγματικά πολύ συναρπαστικά και δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τους επαγγελματικούς αγώνες: μικρά σκορ με μικρές διαφορές και σε μερικούς αγώνες ο νικητής να κρίνεται στα πέναλτι και μάλιστα στη τελευταία εκτέλεση.

Όλα αυτά έδωσαν ένα συναρπαστικό χαρακτήρα, με έντονες συγκινήσεις, αγωνίες και συναισθήματα. Παρόλα αυτά όμως χωρίς καμιά παρεκτροπή και ανάρμοστη συμπεριφορά. Σαν να μην έπαιζαν τα ίδια παιδιά που έπαιζαν και σε άλλα πρωταθλήματα. Και αυτό ακριβώς ήταν και το κέρδος και φυσικά ο σκοπός της εκδήλωσης. Να μάθουν τα παιδιά να παίζουν για τη χαρά και τη προσπάθεια και όχι απαραίτητα για τη νίκη. Μέσα στο κόσμο δηλαδή αλλά όχι κόσμος.

Τα κατηχητικά σχολεία και η εκκλησία του Χριστού ήταν είναι και θα είναι το φως που θα φωτίζει τον κόσμο, το πρότυπο της τέλειας κοινωνίας και φυσικά το λαμπρό αστέρι που θα οδηγεί τον άνθρωπο στην πηγή της ζωής και της αλήθειας που είναι ο Χριστός.

Τελικά εκείνη την Κυριακή η Θεά δεν ήταν η μπάλα, όπως συνήθως λέγεται, αλλά Αυτός που έπρεπε να είναι.

Η επιτροπή νεότητας της Ι. Μητροπόλεως