Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 5040

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  7ΗΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ

Με πατριωτικό ενθουσιασμό και θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 η 63η επέτειος της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα.

Βάσει του προγράμματος εκδοθέντος  υπό του Δήμου Λέρου, επειδή φέτος συνέπεσε η 7η Μαρτίου με την Καθαρά Δευτέρα, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ενσωματώσεως των Δωδεκανήσων με την Μητέρα Ελλάδα της 7ης Μαρτίου μετετέθησαν την Τρίτη 8 Μαρτίου. 

Έτσι, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Παρασκευή 4 Μαρτίου όπου σε όλα τα σχολεία της Λέρου πραγματοποιήθηκαν σχετικές ομιλίες από τους εκπαιδευτικούς για την ιστορική σημασία του μεγάλου γεγονότος της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα. Μετά τις ομιλίες οι μαθητές των σχολείων κατέθεσαν στεφάνια στις προτομές του Π.Ρούσσου στο Λακκί και Απ.Ευαγγέλου στον Πλάτανο.

Από το Σάββατο 5 Μαρτίου έγινε γενικός σημαιοστολισμός οικιών, καταστημάτων, δημοσίων κτιρίων και ναυλοχούντων πλοίων.

 

       

Στις 10:30΄ το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου 2011, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λακκίου Λέρου, ετελέσθη επίσημος Δοξολογία υπό σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της Νήσου, παρουσία εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, της μαθητιώσσας νεολαίας με τις σημαίες των σχολείων τους, των εκπαιδευτικών και πολλών πολιτών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας η καθηγήτρια του Μπελλενείου Γυμνασίου Λέρου, φιλόλογος κα.Γκανά Παναγιώτα εξεφώνησε τον πανυγηρικό της ημέρας.

 

       

Κατόπιν όλοι μετέβησαν στην σημαιοστολισμένη πλατεία «Π.Ρούσσου», όπου ετελέσθη επιμνημόσυνος δέησις και κατάθεσις στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν άγημα του 588ΤΕ και η φιλαρμονική του Δήμου Λέρου.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και του ισχυρού ψύχους, που επικρατούσε το πρωί της Τρίτης, η καθιερωμένη παρέλαση ματαιώθηκε.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως