Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 5355

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011

 

Κυριακή της Τυρινής 6.3.2011

Ο Σεβ.Μητροπολίτης θα λειτουργήση στην Ι.Μονή Αναλήψεως του Κυρίου.

Εσπερινός Συγχωρήσεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης παρουσία του Ιερού Κλήρου της Νήσου θα τελέσει τον Εσπερινό της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, ώρα 5:00΄ μ.μ.

Τετάρτη 7.3.2011, ώρα 12η μεσημβρινή, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων Καλύμνου.

 

Παρασκευή 11.3.2011.  Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση στην πρώτη Στάση των Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Aργους Καλύμνου , ώρα 4:30΄ μ.μ. – 6:00΄ μ.μ.

και στις 7:00΄ μ.μ. θα χοροστατήση στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου.

 

Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13.3.2011. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα λειτουργήση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου και θα τελέση την τελετή της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.

Το Εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήση στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και θα ομιλήση ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παντελεήμων Κρούσκος με θέμα: «Οι Μακαρισμοί».

 

Τετάρτη 16.3.2011. 

Εορτή του Οσίου Χριστοδούλου, θα τελέση την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Aργους Καλύμνου.

 

Παρασκευή 18.3.2011.  Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Aργους Καλύμνου, ώρα 4:30΄ μ.μ.

και στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, ώρα 7:00΄ μ.μ.

 

Κυριακή Β΄ Νηστειών 20.3.2011, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα λειτουργήση στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου.

Το εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα χοροστατήση στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Αναστάσεως του Κυρίου και θα ομιλήση ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου και Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως π. Ιωάννης Χαλκίτης.

 

Πέμπτη 24.3.2011. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα χοροστατήσει  στον Πανηγυρικό Εσπερινό του  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού στην Λέρο.

 

Παρασκευή 25.3.2011.  

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα λειτουργήση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Λέρου και θα χοροστατήση στην Δοξολογία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

 

Παρασκευή 25.3.2011,  Ακολουθία Γ΄ Χαιρετισμών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα χοροστατήση στην Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάστρου Λέρου, ώρα 4:30΄ μ.μ. – 6:00΄ μ.μ.·

και το εσπέρας ώρα 7:00΄μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ξηροκάμπου Λέρου.

 

Σάββατο 26.3.2011,  Σύναξη του Αρχιστρατήγου Γαβριήλ.

Ο Σεβ.Μητροπολίτης θα λειτουργήση στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου και θα τελέση το ετήσιο  μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Γαβριηλίας.

 

Σάββατο 26.3.2011  Εσπέρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα χοροστατήση στον Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Λέρου.

 

Κυριακή Γ΄ Νηστειών  27.3.2011 , της Σταυροπροσκυνήσεως.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα λειτουργήση στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Πλατάνου Λέρου, θα τελέση την τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, ώρα 7:30΄ - 10:30΄ π.μ.

Το εσπέρας και ώρα 6:00΄ μ.μ. θα χοροστατήση στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού παρουσία του Ιερού Κλήρου της Νήσου και θα ακολουθήση ομιλία υπό του Ιεροκήρυκος της  Ιεράς Μητροπόλεως παν/του Αρχιμ. π. Στεφάνου Κατέ.

 

Παρασκευή 1.4.2011,  Ακολουθία Δ΄ Χαιρετισμών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα χοροστατήση στην Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών:

ώρα 4:30΄μ.μ.  στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Aργους Καλύμνου, και

το εσπέρας ώρα 7:00΄μ.μ. στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιών Καλύμνου. 

 

Κυριακή Δ΄ Νηστειών 3.4.2011 , Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ Παΐσιος θα λειτουργήση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψερίμου.

Το εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ. θα χοροστατήση στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Νικολάου και θα ομιλήση ο Ιεροκήρυξ της Αδελφότητος Θεολόγων «ΣΩΤΗΡ» κ. Σταύρος Μποζοβίτης.

 

Τετάρτη του Μεγάλου Κανόνος,  6.4.2011

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα χοροστατήση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βοθύνων Καλύμνου, ώρα 6:00΄ μ.μ.

Πέμπτη πρωί του Μεγ.Κανόνος θα τελέση την προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Aργους Καλύμνου.

 

Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου, 8.4.2011.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων, ώρα 7:00΄ μ.μ.

 

Σάββατο, 9.4.2011.   

Το εσπέρας του Σαββάτου και ώρα 7:00΄ μ.μ. θα τελεσθή Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων χοροστατούντος ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ, ο οποίος και θα κηρύξη τον  Θείο Λόγο.

Θα ακολουθήση Ιερά Αγρυπνία, Όρθρος και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ώρα 10:00΄ μ.μ.- 2:00 π.μ. (πρωϊνή), χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Παϊσίου.

Τον εορτασμό του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα θα τιμήσουν με την παρουσία τους και οι Aγιοι Αρχιερείς Ρόδου κ.κ. Κύριλλος και Κώου  κ.κ. Ναθαναήλ.

 

Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 10.4.2011.  Εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα και της Οσίας  Μαρίας της Αιγυπτίας.

Την πρωΐα της Κυριακής, 10.4.2011, ώρα 7:30΄ π.μ. – 10:30΄ π.μ., θα τελεστή Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, θα ακολουθήση η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Σάββα εντός της Ιεράς Μονής· τον Θείο Λόγο θα κηρύξη ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ.

Το εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ. θα ψαλή ο Κατανυκτικός Εσπερινός, θα χοροστατήση ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος και θα ομιλήση ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ