Το Σάββατο 5 Απριλίου 2008 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ελειτούργησε στον Ιερό Ναό της Υπαπαντης του Κυρίου Καλύμνου και εχειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Ιεροδιάκονον π. Γαβριήλ Γλυκοκάλαμο παρουσία πολυπληθους εκκλησιάσματος το οποιο και εφώναξε το «άξιος».

    

Ο χειροτονηθείς σε σύντομη προσλαλιά του ανεφέρθη στην ευθύνη που αναλαμβάνει και ζήτησε την προσευχή του λαου προς τον Σωτηρα Χριστό δια την νέα διακονία του ως πρεσβύτερος. Ευχαρίστησε όλους εκείνους που τον οδήγησαν κοντά στην Εκκλησία του Χριστου, τους γονεις του και τα αδέλφια του, τον Γέροντά του π. Κυπριανό μετά της συνοδείας του, τον πνευματικό του, αείμνηστο π. Κωνσταντινο Οικονόμου, τον οποιο ειχε γνωρίσει ως φοιτητής στην Πάτρα, τον π. Ευσέβιο Μαμάκα κλπ. Τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για τα όσα του έχει παράσχει μέχρι σήμερα.

    

Ο Μητροπολίτης μας εκάλεσε τον χειροτονούμενο να αναλάβει τις ευθύνες του, ευθύνες που απορρέουν από το μέγα μυστήριο της ιεροσύνης έναντι του λαου, ο οποιος λαός πολλά προσδοκα από έναν ενάρετο και καλό κληρικό την εποχή αυτή, την εποχή της παγκοσμιοποιήσεως και των διαφόρων θεωριων, που δυστυχως δεν στηρίζουν τον άνθρωπο αλλά τον οδηγουν στην πνευματική απώλεια. «Βέβαιος ειμαι», ειπε ο Μητροπολίτης μας στον ιεροδιάκονο, «ότι εσύ, αγαπητέ μου ιεροδιάκονε Γαβριήλ με τα ιερά γράμματα  α εδιδάχθης θα δυνηθης να επιτελέσης στο ακέραιο αυτήν την αποστολήν, την θείαν αποστολήν. Είσελθε, λοιπόν, στην χαράν του Κυρίου σου, είσελθε προ της Αγίας Τραπέζης, είσελθε προ του εσφαγμένου Αρνίου της Αποκαλύψεως, δια να λάβης υπό της ταπεινότητός μου τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης».

Ο Μητροπολίτης μας με απόφασή του, Πράξη 1016/ 4-2008 εδιόρισε τον νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο προσωρινό εφημέριο του Ιερου Ναου Τιμίου Προδρόμου Χώρας Καλύμνου. Ο νεοχειροτονηθείς επί του παρόντος θα εξυπηρετει τις θρησκευτικές ανάγκες της Ιερας Μονης Αναλήψεως του Κυρίου Καλύμνου.

Γράφει ο Διάκονος Γεώργιος Θεοδωρίδης