ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου-Καλύμνου και Αστυπαλαίας συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο, στα Πανελλήνια Συνέδρια που πραγματοποιούνται για θέματα Αιρέσεων και Θρησκευτικού Τουρισμού.

Κατόπιν εντολής του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου, την Ιερά Μητρόπολη εκπροσωπεί ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος.


ΛΑ’ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε στo Ιερό Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στη Ζόγκα Ελληνικού Άργους, με τη φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, από 22 έως 24 Οκτωβρίου 2019, η «ΛΑ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Όψεις του μυστηρίου της ανομίας. Αντιτριαδικές – Αποκρυφιστικές – Νεοπαγανιστικές δοξασίες περί Θεού».

Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν Εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και ασχολούνται με τη μελέτη της ποιμαντικής αντιμετώπισης της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.


4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με προσδοκίες για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ήπειρο ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο που έχει ως θέμα: «Ήπειρος: Προσέγγιση στα θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της - Νέοι Δρόμοι στους μοναδικούς Προσκυνηματικούς Προορισμούς της».

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Μητρόπολή μας, η μνήμη των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και του Αγίου Νεκταρίου στις 8 & 9 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Με επιτυχία και με την παρουσία του ιερού κλήρου και πολυπληθούς ακροατηρίου, πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Σχολής Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το απόγευμα της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019, στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Λακκίου Λέρου, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Σχολή Σοφίας», με θέμα: «Υγιεινή διατροφή και άθληση: σύμμαχοι στην ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών».

Η Ιερά Μητρόπολις και η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ της Ιεράς Μητροπόλεως προσκαλεί, ιδιαίτερα τους νέους γονείς, στη ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου  και  ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Νοσοκομείου της Λέρου.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάσθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6.30΄ το απόγευμα, στο ισόγειο του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ», θα πραγματοποιηθεί πνευματική ομιλία με παράλληλη προβολή διαφανειών (slides), από τον κ. Νικόλαο Π. Ζαΐρη, τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, με θέμα «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟΣΚΕΠΑΣΤΟΝ».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, μετά του βοηθού του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμμετέχουν στους εορτασμούς για τη μνήμη του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλλονιά , γενέτειρα του Μητροπολίτου μας.

ΠΡΟΣ

ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ

ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ