ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πανκαλυμνιακής συνάντησης στο Cambell Ohio των ΗΠΑ, παράλληλα με τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 ετών από την ίδρυση του ομογενειακού Συλλόγου. Προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις αυτές, ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ. Μουσελλή και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ι. Μαστροκούκο.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρος και Πανσόφου Αγίας Αικατερίνης στην Μητρόπολή μας.

Η Ιερά Μητρόπολις διοργανώνει 8ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία της υπογραφής της Πατριαρχικής Πράξης Αγιοκατάταξης της Οσίας Γαβριηλίας (Παπαγιάννη), που θα λάβη χώρα την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, στον Πατριαρχικό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή βλέπουμε έναν πλούσιο νέο να πλησιάζει τον Κύριο και να του θέτει ένα μεγάλο και ουσιαστικό ερώτημα που πρέπει να απασχολεί και κάθε Χριστιανό: «Διδάσκαλε αγαθέ, τί ποιήσας ζωήν αιώνιον κληρονομήσω;».

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Την Δευτέρα 20/11/2023 το απόγευμα τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο παρεκκλήσι του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου Λέρου, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ. Το πρωί της Τρίτης, 21/11, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία όλων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου, εκπαιδευτικών, αρκετών γονέων και πλήθους πιστών.

Στο Campbell Ohio των ΗΠΑ, μεταβαίνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ. Μουσελλή και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ι. Μαστροκούκο, για την επέτειο των 100 χρόνων ίδρυσης του Συλλόγου Καλυμνίων στην εν λόγω περιοχή με την επωνυμία “Kalymnian Society “Prodromos” of Campbell, Ohio“. Έτος ίδρυσης το 1923.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Μάριου Μίχα.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νεκταρίου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Σωτήρος Χριστού Λέρου στο Παντέλι.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων στον κατάμεστο από πιστούς και σημαιοστολισμένο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Πανόρμου Καλύμνου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου. Μετά του Μητροπολίτου συλλειτούργησε ο εφημέριος του Ναού π. Τίτος Καμπούρης. Κατά το έθος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εγένετο Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος των Ταξιαρχών πέριξ του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, την περασμένη Δευτέρα 6/11/2023,  έθεσε τον θεμέλιο λίθο νεοανεγειρόμενου Ναού προς τιμήν της Οσίας Γαβριηλίας στο Ναϊρόμπι  της Κένυας.