ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, υποδέχθηκε τις ιερές θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας Πορταϊτίσσης και του Οσίου Ανθίμου Αστυπαλαίας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρόδου.

Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου Καλύμνου Αστυπαλαίας μετά την Αγιοκατάταξη στο Αγιολόγιο της κατ’ Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας της Οσίας Μητρός ημών Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος, της Ελεήμονος, Εφόρου και Προστάτου της Νήσου Λέρου, βάσει της Σεπτής Πατριαρχικής Αποφάσεως, διοργάνωσε στη νήσο Λέρο, την Τετάρτη 17, Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, την πρώτη πανηγυρική εορτή επί την Μνήμη της Οσίας με εορταστικές εκδηλώσεις, με αποκορύφωση την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία εν τω Ιερώ Μητροπολιτικώ Ναώ «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Λέρου, υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ρόδου κ. Κυρίλλου, εκπροσώπου της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Γουινέας κ. Γεωργίου, Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 (Κυριακή των Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, καθώς επίσης έλαβε χώρα και το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας Ιεροδιακόνου.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, παραδόθηκαν παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ημών κ. Παϊσίου, στους ιερείς της Μητροπόλεώς μας φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Δ/ντη του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Η Ερίτιμος Πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κα Alison Duncan, βρίσκεται στην Κάλυμνο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην πατρογονική εστία μεγάλης κοινότητας Αυστραλών πολιτών.

Την Παρασκευή 12/7/2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος τέλεσε τον αγιασμό στην κατασκήνωση της Μητροπόλεώς μας, στην Αγία Παρασκευή στο Άργος Καλύμνου.

Το εσπέρας της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2024 τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο ομώνυμο εκκλησάκι στο Άργος Καλύμνου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ημών κ. Παϊσίου , παρουσία Αρχών και πολλών πιστών.