ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάσθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στα νησιά της Μητροπόλεώς μας. Φέτος βέβαια ο εορτασμός ήταν εντελώς διαφορετικός, αφού τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν αυτά που καθόρισαν το πρόγραμμα εορτασμού της φετινής 80ής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο εορτασμός σε όλη τη χώρα ήταν χωρίς παρέλαση.

Μία ημέρα, που γράφτηκε στην ιστορία για το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στον Μουσολίνι.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στα νησιά της Μητροπόλεως η εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στον ενοριακό ιερό ναό του Σωτήρος Χριστού Λέρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ.Παΐσιος, τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας Ιεροδιακόνου, του ευλαβεστάτου Γεωργίου Γαμπιέρη του Ευθυμίου και της Νεκταρίας.

Με την υπ’ αριθ. 20/1-8-2020 Πράξη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και  Αστυπαλαίας κ.κ.Παΐσιος, διόρισε Πρωτοσύγκελλο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στρατονικείας κ.Στέφανο.

Με σεβασμό και την οφειλόμενη τιμή στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, παρουσία των Αστυνομικών Αρχών της νήσου.

Με κατάνυξη τελέστηκε στην Κάλυμνο η πανήγυρις του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία.

Εκοιμήθη σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης του υπαλληλικού προσωπικού του εκκλησιαστικού «Ισιδωρείου» Γηροκομείου Λέρου, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, με τη συνδρομή του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής Λέρου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό σεμινάριο στο προσωπικό του Ιδρύματος σχετικά με τον Covid-19.

Η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει ότι και εφέτος, με την χάρη του Θεού, θα λειτουργήσουν τα Κατηχητικά Σχολεία και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.