ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Πρωτοκλήτου Απόστολου Ανδρέου στην Μητρόπολή μας.

«Διάδος πτωχοίς και έξεις θησαυρόν εν ουρανοίς» 

Εκ του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου, ανακοινούται εις τον ευσεβή Καλυμνιακό Λαό, ότι κατά την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης (25.11.2021), δεν θα τελεστεί κατά το νέον ημερολόγιον πανηγυρικός εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων Καλύμνου.

Δια τους θέλοντας να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Εικόνα της Αγίας και να ζητήσουν τη χάρη και ευλογία της, η Ιερά Μονή θα είναι ανοικτή την Τετάρτη 24/11, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Τούτο οφείλεται δια λόγους ασφαλείας λόγω covid και του μικρού χώρου του Ναού.

 

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου εορτάσθηκε η Ημέρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων Λέρου, στα πλαίσια του προγράμματός του, ανέπτυξε μια δράση βιωματικής εκπαίδευσης, όπου οι μαθητές έμαθαν για τον παραδοσιακό τρόπο  συλλογής της ελιάς και την εξαγωγή λαδιού.

Μία όμορφη και συνάμα ευγενική πρωτοβουλία,  για Φιλανθρωπικό σκοπό, πραγματοποιήθηκε από το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων και το Λιμεναρχείο Καλύμνου, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 5 το απόγευμα, στο Δημοτικό Γήπεδο Καλύμνου.

Φέτος συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον Πρώτο Θρόνο της Ορθοδοξίας.

Τελέστηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 9:30΄ πρωινή, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, το ετήσιο καθιερωμένο Μνημόσυνο των ευλαβώς τελειωθέντων Ιερέων της περιόδου της Ιταλοκρατίας, οι οποίοι αντιστάθηκαν στις επιβουλές των αλλοτρίων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Κάλυμνο, πραγματοποίησε τον τρίτο προγραμματισμένο εμβολιασμό στους τροφίμους και στο υπαλληλικό προσωπικό του «Ισιδωρείου» Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Λέρου, καθώς και στο προσωπικό της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πλαισίωσε και ο χειρουργός κ. Λ. Σακάς.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ.Παΐσιος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Διευθυντής, απευθύνουν τα ευχαριστήριά τους στον ιατρό-χειρουργό και στην ομάδα του κλιμακίου του ΕΟΔΥ για την οργάνωση και τον άψογο επαγγελματισμό τους.

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεργάτης φωτογράφος:  Νίκη Καζηλιέρη.

Τηρουμένων των υγιειονομικών μέτρων, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη στην Κάλυμνο, το Σάββατο 13/11/2021, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και του Ιερού Κλήρου της Καλύμνου.

Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης, ο οποίος ανάλυσε θεολογικά θέματα και ακολούθησε συζήτηση.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως