ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Με μεγαλοπρέπεια, εθνική υπερηφάνεια και τον προσήκοντα σεβασμό, εορτάσθηκε στα νησιά της Μητροπόλεώς μας στις 25 Μαρτίου, η μεγάλη διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και η 202η επέτειος από την έναρξη του ενδόξου επαναστατικού αγώνα του 1821, που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία και συγκρότηση του νέου Ελληνικού Κράτους.

Κυριακή Τετάρτη των Νηστειών, και ο Ευαγγελιστής Μάρκος, στην σημερινή ευαγγελική περικοπή, μας καταγράφει τον πόνο και την δυστυχία ενός πατέρα, που έβλεπε το παιδί του να βασανίζεται από τις ενέργειες του διαβόλου. Η καρδιά του πονούσε, όταν έβλεπε το παιδί του για πολλά χρόνια να βγάζει αφρούς από το στόμα, να τρίζει τα δόντια του, να κτυπιέται στο έδαφος και να μένει αναίσθητο για πολλή ώρα υπό τις δυνάμεις του αρχεκάκου.

Το εσπέρας της Κυριακής Γ΄ Νηστειών – της Σταυροπροσκυνήσεως, ετελέσθη ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Καλύμνου, όπου ο Μητροπολίτης ανέγνωσε την πρώτη στάση των Χαιρετισμών του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, εορτάστηκε στην Αθήνα, η 75η επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα, με συνδιοργάνωση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, του Δήμου Πειραιά και τη συμμετοχή των παροικιακών δωδεκανησιακών σωματείων.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, ο συμπατριώτης μας και δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Παλαπουγιούκ συνοδευόμενος από τον συμπατριώτη μας κ. Θεοφάνη Πάντελο και τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλια, προέβησαν σε μία γενναιόδωρη δωρεά εξοπλισμού και υλικού μεγάλης αξίας, στο «Ισιδώρειο» εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λέρου.

Εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Χριστοδούλου, ο Μητροπολίτης μας το εσπέρας της Τετάρτης 15-3-2023, χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Άργους Καλύμνου, ευλόγησε την αρτοκλασία και ομίλησε δια τον βίο του Οσίου.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου, και ώρα 5 το απόγευμα, θα τελεστεί προηγιασμένη θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων και Ακολουθία του Οσίου Χριστοδούλου.

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 5 το απόγευμα, θα τελεστεί η Τρίτη Στάση των Χαιρετισμών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως