ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και περισσή ευλάβεια, η πόλη της Ρόδου πανηγύρισε την μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου (13 & 14-11-2018).

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Εν Καλύμνω τη 12η Νοεμβρίου 2018

Με την Χάρη του Θεού, την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας, την αγάπη των κατηχητριών και κατηχητών, και την ακόρεστη όρεξη των παιδιών για παιχνίδι, τα Κατηχητικά μας σχολεία  πραγματοποίησαν εκδρομή στην περιοχή «Ελιές» την Κυριακή 11/11/2018.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μηνά του μεγαλομάρτυρος στην Κάλυμνο.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το εσπέρας της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό κοιμητηριακό ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ Χώρας Καλύμνου.

Ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του πατρός Χαράλαμπου Λεβεντάκη, μέσα σε κατανυκτικό και Εθνικοθρησκευτικό κλίμα, στον ιστορικό Ι. Ναό Υπαπαντής Καλύμνου, ετέλεσε την Κυριακή 4-11-2018, το ετήσιο μνημόσυνο των ιερέων του Πετροπολέμου της περιόδου 1934-1935 επί Ιταλοκρατίας.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Νοσοκομείου της Λέρου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9:30΄ πρωινή, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο των ευλαβώς τελειωθέντων Ιερέων της περιόδου της Ιταλοκρατίας, οι οποίοι αντιστάθηκαν στις επιβουλές των αλλοτρίων υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο, στον αρχαιολογικό χώρο του Χριστού της Ιερουσαλήμ στην Κάλυμνο, την Κυριακή 28/10/2018.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάσθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.