ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λέρο, όπου στο παλαιό εξωκκλήσι του 14ου αιώνος, στην περιοχή «Μερικιά-Σχοινώντα» της Λέρου, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αιδεσιμωτάτου π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ και την συμμετοχή του π. Εμμανουήλ Οθίτη.

Τα νησιά της Μητροπόλεώς μας επισκέπτεται αυτή την περίοδο ο παν. Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου, από την Δευτέρα 9/12 έως και την Κυριακή 15/12/2019. Κατά τις ημέρες αυτές θα ομιλήση σε πολλούς Ιερούς Ναούς της Λέρου και της Καλύμνου.

Το Σάββατο 7/12, το απόγευμα, τα μέλη της Σύναξης Νέων του νησιού, φρόντισαν και φέτος για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του εκκλησιαστικού «Ισιδωρείου» Ιδρύματος στη Λέρο.

Με λαμπρότητα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Μητρόπολή μας.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στα νησιά της Μητροπόλεώς μας η μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 2019

Πολιούχου του νησιού και προστάτου των ναυτικών.

Ἡ Θρονική ἑορτή τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μεγάλης Ἐκκλησίας

Ἡ Ἁγία τοῦ Χριστοῦ Μεγάλη Ἐκκλησία, μετά λαμπρότητος καί κατά τά εἰωθότα, ἐτίμησε τήν ἱ. μνήμην τοῦ ἱδρυτοῦ καί προστάτου αὐτῆς Ἁγίου ἐνδόξου Ἀποστόλου Ἀνδρέου τοῦ Πρωτοκλήτου, ἑορτάσασα τήν Θρονικήν αὐτῆς ἑορτήν.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Πρωτοκλήτου Απόστολου Ανδρέου στην Μητρόπολή μας.

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ., στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλύμνου «Αι Μούσαι», θα μιλήσει ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ. κ.Νικόλαος Π. Ζαΐρης, με θέμα:  «Προσεγγίζοντας το δυσεπίλυτο πρόβλημα των εκτρώσεων».