ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ημών κ. Παΐσιος, κατά την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την Δευτέρα 20/5 και ώρα 18:30΄, θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο εορτάζον ιερό παρεκκλήσιο στην περιοχή «Γούρνα» της Ενορίας των Αγίων Τεσσαράκοντα.

Την Κυριακή 19/5/2024, στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, υπεδέχθη Απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Οσίας και Θεοφόρου Μητρός Ημών Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος της Ελεήμονος, της εν Λέρω, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, προς ευλογίαν του πιστού λαού της επαρχίας μας, το οποίον εκόμισε ο - εκ Τρικάλων καταγόμενος - Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου ιερούργησε την Κυριακή των Μυροφόρων, 19 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ημών κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του πρεσβυτέρου π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη.

Κατόπιν προσκλήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος παρευρέθηκε στους αθλητικούς αγώνες «ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΕΙΑ 2024», οι οποίοι έχουν καθιερωθεί προς τιμήν του αειμνήστου καθηγητή-γυμναστή Μιλτιάδη Παπαντωνάκη.

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Χριστός Ανέστη!

Στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα είδαμε τον από Αριμαθαίας Ιωσήφ, αξιοσέβαστο μέλος του ιουδαϊκού συνεδρίου και κρυφό μαθητή του Κυρίου, να έρχεται στον Πιλάτο και με τόλμη να ζητά την άδεια του για να ενταφιάσει το νεκρό Σώμα του Χριστού. Την ώρα που όλοι οι στενοί μαθητές του Κυρίου κρύφθηκαν «διά τον φόβον των Ιουδαίων», η καρδιά του Ιωσήφ φλεγόταν από την προσδοκία της Βασιλείας του Θεού και γι’ αυτό ήθελε να περιποιηθεί τον Διδάσκαλό Του, στο πρόσωπο του οποίου πίστευε για την πραγμάτωσή της.

Το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι τελειόφοιτοι των Λυκείων μας και υποψήφιοι για τις πανελλήνιες εξετάσεις του Ιουνίου, διευθυντές, καθηγητές, γονείς και κηδεμόνες, αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου, συμμετείχαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό των Ιερέων π. Νικόλαου Ταχλιαμπούρη, εφημερίου του Ιερού Ναού, και π. Γεωργίου Γαμπιέρη. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν ο Άγγελος Αγγελίδης, Εφραίμ και Γαβριήλ Ταχλιαμπούρης.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ισιδώρου, στο ομώνυμο γραφικό εξωκλήσι της Λέρου, σπάνιας ομορφιάς, το οποίο βρίσκεται στη κυριολεξία μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή της Κόκαλης.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στους εορτάζοντες Ιερούς Ναούς και παρεκκλήσια της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ ΟΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΑΠΟ 27/5 ΕΩΣ 2/6/2024. Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα βάθη στης Ανατολής.

Με πρωτοβουλία της κας Ρεβέκκας Παπαθωμά και της μουσικού κας Δάφνης Λέμπερου διοργανώθηκε στο φιλόξενο χώρο του «Ξενώνα Μαυράκη» στα Άλιντα μια μικρή γιορτή, όπου οι τρόφιμοι του Ιδρύματός μας απόλαυσαν τον ανοιξιάτικο ήλιο δίπλα στη θάλασσα, τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν.