ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2014

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Νοσοκομείου μας των Αγίων Αναργύρων στο Λακκί της Λέρου.

Το Εσπέρας της Παρασκευής 31.10, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου του Ι.Ναυδρίου πατρός Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ.

Κατά τον Εσπερινό προσήλθαν πολλοί πιστοί και νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι  προσήλθαν μετΆ ευλαβείας, άναψαν το κεράκι τους και προσευχήθηκαν προ της θαυματουργού εικόνος των Αγίων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, αναφερθείς στον βίο των Αγίων και τόνισε ότι παρά τους δυσκόλους καιρούς και ο άνθρωπος κατΆ εικόνα Θεού, αφού αυξήσει το κατΆ εικόνα στο καθΆ ομοίωση, μπορεί να τελειοποιηθεί και να μιμηθεί τους σήμερον εορταζομένους Ασιάτας Αγίους Κοσμά και Δαμιανό, των οποίων τα θαύματα καταγράφονται στο ιερό συναξάρι της Εκκλησίας μας.

Το πρωί του Σαββάτου 1.11, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου, παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος, ως και του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ. Κόλλια, του εκπροσώπου του Διοικητού του Νοσοκομείου κ. Νικήτα Ταχλιαμπούρη, παιδιάτρου, μελών του Δ.Σ. του Κ.Θ.Λ., ιατρών, νοσοκόμων και εργαζομένων.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Αγιασμός και στο τέλος ο Μητροπολίτης, επισκέφθηκε τις κλινικές και τους θαλάμους του νοσοκομείου και ευχήθηκε στους ασθενείς, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «καλό μήνα» και η χάρις των Αγίων να φρουρεί πάντας.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  Ν.Νταλόγλου