Το Σάββατο 12 Απριλίου 2008 στις 6 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο «Πατριαρχείο» Αλίνδων Λέρου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα:  «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Ανακύκλωση: οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με την διαχείριση-ανακύκλωση διαφόρων υλικών».

Την Ημερίδα οργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου σε συνεργασία με το Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Γενικού Λυκείου Λέρου και τελούσε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου Α.Ε.

    

Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιελάμβανε επτά ομιλίες από ειδικούς στον χώρο της ανακύκλωσης των υλικών και μία παρουσίαση από το Γενικό Λύκειο Λέρου σχετικά με πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Αναλυτικά μίλησαν:

κ.Πάρης Κακάς, εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου.

κ.Φίλιππος Παπανικολάου, υπεύθυνος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου

κ.Αδαμάντιος Σκορδίλης, προϊστάμενος διαχείρισης συσκευασιών και άλλων προϊόντων ΥΠΕΧΩΔΕ

κ.Ηλίας Ορδόλης, Διευθυντής ΑΦΗΣ Α.Ε. (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών).

κ.Αλέξανδρος Αλούκος, Γεν.Διευθυντής «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.».

κ.Ηρακλής Βονδικάκης, Διευθυντής ΣΥΔΕΣΥΣ Α.Ε. (Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών).

Ομάδα μαθητών από το Γενικό Λύκειο Λέρου με την ευθύνη του καθηγητού κ.Γ.Χατζημιχάλη, με παρουσίαση προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχετικά με την ανακύκλωση.

    

Η Ημερίδα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, με σημαντικές πληροφορίες σε θέματα της ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος, η αίθουσα γέμισε με πολύ κόσμο, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Δήμαρχος Λέρου κ.Τιμόθεος Κωττάκης, ο Δήμαρχος των Λειψών κ.Σπύρου Μπενέτος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς κ.λ.π.

 

Επιμελείται ο Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Γεώργιος Ι.Χρυσούλης