ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 25.12.2014

 

Μία από τις σημαντικότερες εορτές τα Χριστούγεννα, εορτάσθηκαν με κατάνυξη και λαμπρότητα στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

«Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστόν εξ Ουρανού απαντήσατε ...».

Ημέρες χαράς, κυρίως για τους μικρούς, τα σπίτια μυρίζουν με τα καθιερωμένα εορταστικά γλυκίσματα, παιδιά και μεγάλοι τραγουδούν τα κάλαντα….

Την Ημέρα των Χριστουγέννων, Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, οι καμπάνες των Ιερών Ναών μας σήμαναν χαρμόσυνα, μικροί και μεγάλοι προσήλθαν στις Εκκλησίες.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος λειτούργησε την Ιερά Νύχτα των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της Λέρου, παρουσία του Επάρχου κ.Ι.Θεμέλαρου και πυκνού εκκλησιάσματος.

Ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας αρχιμ. Στέφανος Κατές ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη, με την οποία ο Οικουμενιικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, απηύθυνε «θερμά εόρτια συγχαρητήρια και εγκάρδιες Πατριαρχικές ευχές επι τη μητροπόλει των εορτών».

Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μοίρασε αντίδωρο και το ημερολόγιο 2015 της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο εκκλησίασμα, απευθύνοντας εόρτιες πατρικές ευχές.

 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως