ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015

 

Κυριακή της Τυρινής 22-2-2015: Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, θα  λειτουργήση  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Εσπερινός Συγχωρήσεως:  Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, θα χοροστατήση στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, ώρα 5:00΄ μ.μ., παρουσία του Ιερού Κλήρου.

 

Τετάρτη 25-2-2015:   Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, ώρα 12:00΄ μ.μ., θα λειτουργήση την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθυνών.

 

Παρασκευή 27-2-2015:  Ο π. Σάββας Μουζουράκης, θα τελέση την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Βλαχέρνας («Γερβάσειος Στέγη Θηλέων»), και ώρα 5:00΄ μ.μ.

 

Κυριακή Α΄ Νηστειών – Ορθοδοξίας 1-3-2015:   Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας θα ιερουργήση ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου π. Νεκτάριος Πόκιας και θα κηρύξη τον Θείο Λόγο.

Το Εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ., θα χοροστατήση ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, και θα ομιλήση ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου π. Νεκτάριος Πόκιας με επίκαιρο θέμα.

 

Παρασκευή 6-3-2015: Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, θα χοροστατήση στην Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας.

 

Σάββατον 7-3-2015: Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, θα λειτουργήση στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος Καλύμνου και στην συνέχεια θα χοροστατήση στην Δοξολογία επί τη Επετείω της Ενσωματώσεως της  Δωδεκανήσου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, ώρα 10:30΄ π.μ.

 

Κυριακή Β΄ Νηστειών 8-3-2015, (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά):   Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, θα λειτουργήση στον Ιερό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου.

Το εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ., θα χοροστατήση στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλύμνου, και θα ομιλήση ο Σεβ. Μητροπολίτης μας με θέμα «Ελευθερία του Ανθρώπου κατά τους Πατέρας της Εκκλησίας».

 

Παρασκευή 13-3-2015:  Ο Σεβ Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, θα χοροστατήση στην Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών, στο Παρεκκλήσιο Παναγίας Βλαχερνών («Γερβάσειος Στέγη Θηλέων»), ώρα 5:00΄ μ.μ.,  και ώρα 7:00΄ μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καλύμνου.

 

Κυριακή Γ΄ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως), 15-3-2015:   Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, θα ιερουργήση και θα τελέση την Ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Καλύμνου.

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός μετά της Α΄ Στάσης των Χαιρετισμών του Σταυρού, θα τελεστή στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Χώρας Καλύμνου, και θα ομιλήση ο πρωτ. π Κων/νος Σμαλιός με επίκαιρο θέμα, ώρα 5:00΄ μ.μ.

 

Παρασκευή 20-3-2015: Η Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Βλαχέρνας («Γερβάσειος Στέγη Θηλέων»), ώρα 5:00΄ μ.μ. , από τον π. Μιχαήλ Μπουλαφέντη.

 

Κυριακή Δ΄ Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος), 22-3-2015: Ο π. Αστέριος Χατζηνικολάου θα λειτουργήση και θα κηρύξη τον Θείο Λόγο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Χώρας.

Το Εσπέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, θα χοροστατήση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλύμνου. Θα ομιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Αστέριος Χατζηνικολάου, προϊστάμενος της Αδελφότητας «ο Σωτήρ», με επίκαιρο θέμα.

 

Δευτέρα 23-3-2015 και ώρα 6:00΄ μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, θα χοροστατήση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Βοθύνους Καλύμνου, στην Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος.

 

Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου, 27-3-2015:  Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, θα χοροστατήση στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Βλαχέρνας («Γερβάσειος Στέγη Θηλέων»), ώρα 5:00΄ μ.μ., και ώρα 7:00΄ το εσπέρας στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων.

Το δε Σάββατον του Ακαθίστου θα ιερουργήση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Χώρας.

 

Για την Εορτή του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω και της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών , 29-3-2015:

Το εσπέρας της παραμονής, Σάββατο 28-3-2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, θα χοροστατήση στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Καλύμνου και ώρα 7:00΄ μ.μ., μετά θείου κηρύγματος.

Θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ώρα 10η νυχτερινή.

Το πρωΐ της Κυριακής 29-3-2015 και ώρα 7:30΄ π.μ., θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Θα ακολουθήσει η Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου και δέησις υπέρ υγείας και ενισχύσεως των απανταχού Καλυμνίων, ενώπιον του Αγίου Λειψάνου του Οσίου.

Το Εσπέρας της Κυριακής, και ώρα 5:00΄ μ.μ., θα χοροστατήση στον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Καλύμνου, και θα ομιλήση ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σιατίστης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος με επίκαιρο θέμα.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα κλείσει τον κύκλο των προγραμματισμένων ομιλιών.

 

ΕΚ  ΤΗΣ  ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ