Εσπερινός της Συγχωρήσεως

 

Πιστός στις παραδόσεις του ο Καλυμνιακός λαός, γιόρτασε την Κυριακή της Τυρινής το εσπέρας, με το δικό του τρόπο, στην πλατεία του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας.

Προηγήθηκε ο Παραδοσιακός χορός στην αυλή της Εκκλησίας με τα ''Εννήματα''!

Με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, μικροί και μεγάλοι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, χόρεψαν τους δύο παραδοσιακούς χορούς ίσο και σούστα.

Ωραίο ήταν να βλέπει κανείς όλες τις ηλικίες να χορεύουν με μεράκι κουνώντας ο πρώτος το μαντίλι και καλώντας στο χορό μικρούς και μεγάλους χωρίς καμία διάκριση.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους «Καλή Αγία Τεσσαρακοστή» και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο γιΆ αυτό το ωραίο πατροπαράδοτο έθιμο.

Με το χτύπημα της καμπάνας από τον Δεσπότη όλος ο κόσμος μετά μπήκε στο Ναό και παρηκολούθησε την Εσπερινό της Συγχωρήσεως, όπου στο τέλος, ασπαζόμενοι την Εικόνα της Παναγίας, την οποία κρατούσε ο προϊστάμενος του Ναού, ζήτησαν συγχώρηση όλοι από τον Μητροπολίτη και τον ιερό κλήρο.

ΑπΆ άμβωνος δε ανεγνώσθη το μήνυμα του Παναγιωτάτου δια την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με το οποίο ο Πατριάρχης μας ζήτησε αληθινή και ειλικρινή μετάνοια, προκειμένου οι πάντες να γιορτάσουμε με χαρά την μεγάλη μέρα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες-βίντεο:  «Αλήθεια-FM»-Νικόλαος Μαμάκας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΥΓΧΩΡΕΙΟ":