Την Τετάρτη 16 Απριλίου 2008 στις 5:30΄ το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο «Πατριαρχείο» Αλίνδων Λέρου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα:  «Ο Διαπολιτισμικός Χαρακτήρας της Τέχνης. Αυτός ο παράδοξος πολιτισμός… Από το νομαδισμό στη μόνιμη εγκατάσταση ή το αντίστροφο;».

Την Ημερίδα οργάνωσε το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Α/θμιας Εκπ/σης και τα Τμήματα Αγωγής Υγείας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Λέρου.

    

Εισηγήτρια της Ημερίδας ήταν η κα.Ελένη Κοτσώνη, Ιστορικός Τέχνης και Ζωγράφος.

Το θέμα της Ημερίδας ήταν ενδιαφέρον, με σημαντικές θέσεις και απόψεις στον κόσμο της Τέχνης, ενώ η εισηγήτρια κα.Ελένη Κοτσώνη κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, το οποίο ήταν προσηλωμένο τουλάχιστον για δύο ώρες, με την αναλυτική, κατανοητή, πολύπλευρη και στοχευμένη προσέγγιση του θέματος.

    

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπαιδευτικοί, η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κα.Φρόσω Τζανουδάκη, κ.α.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου, του Επαρχείου Καλύμνου,  του Δήμου Λέρου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Λέρου.

Επιμελείται ο Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Γεώργιος Ι.Χρυσούλης