ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 2015

Με λαμπρότητα και φέτος εορτάσθηκε, στο ομώνυμο νησάκι, η μνήμη της Αγίας Κυριακής στη Λέρο, καθώς και στα υπόλοιπα παρεκκλήσια των νησιών της Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της παραμονής, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, με το πλοιάριο «Μπαρμπαρόσα», ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτ. Νικόδημο Φωκά, τον ιεροκήρυκα αρχιμ. Στέφανο Κατέ, τον π.Δαμασκηνό Παλαπουγιούκ, τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχ.Κόλλια, τον Δ.Σ. κ. Δημ.Ζαχαρίου, τα μέλη της Επιτροπής του Ναϋδρίου, και αρκετούς προσκυνητές μετέβησαν στο νησάκι της Αγίας Κυριακής, όπου ετελέσθη πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετΆ αρτοκλασίας.

Ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ομίλησε καταλλήλως, αναφερθής στον βίο της Αγίας Κυριακής, τονίζοντας ότι και η ζωή μας πρέπει να είναι χριστιανική, ενώ τέλος συνεχάρη τον π. Νικόδημο και όλους όσους εργάσθηκαν για την ανοικοδόμηση του ιερού αυτού Ναϋδρίου, υπό την επίβλεψη και την πατρική καθοδήγηση του Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, και μέχρι αργά το βράδυ, γινόταν η επιστροφή των προσκυνητών.

Το πρωί της 7ης Ιουλίου ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ χοροστάτησε στο μικρό Ναΰδριο  της Αγίας Κυριακής στην περιοχή της Καμάρας, λειτουργούντος του καλλιφωνωτάτου ιερέως πρωτ.Μαξίμου Λιβανού. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που πρέπει να μας διακατέχει αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας.

 

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:   Νικόλαος Φραντζής