Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΡΟΥ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ & ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

 

Το πρώτο κουδούνι ακούστηκε την Παρασκευή το πρωί, 11 Σεπτεμβρίου 2015, σε όλα τα σχολεία της χώρας, καθώς με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος 2015-Ά16 για εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και γονείς.

Στα εκπαιδευτήρια των νησιών της Μητροπόλεώς μας (Λέρο, Κάλυμνο και Αστυπάλαια), τον αγιασμό ετέλεσαν ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος και οι ιερείς μας.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, δέχτηκαν με χαρά τον Μητροπολίτη, τους ιερείς μας, αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, Δημάρχους, Αντιδημάρχους Δημοτ. Συμβούλους, που παρευρέθηκαν στους αγιασμούς των σχολείων.

Τόσο ο Μητροπολίτης και οι ιερείς μας, όσο και οι εκπρόσωποι των αρχών, ευχήθηκαν στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς καλή δύναμη και πρόοδο, και η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και να αποδώσει τους καρπούς της μάθησης προς επίτευξη των υψηλών οραματισμών, μικρών και μεγάλων.

 Η τελετή του αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο Αλίντων Λέρου

 Η τελετή του αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνης Λέρου

 

 

Η τελετή του αγιασμού στο "Μπελλένειο" Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Λέρου

 

  Η τελετή του αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκάμπου Λέρου

 

 

Στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκάμπου έλαβε χώρα και η τελετή ονοματοδοσίας του σχολείου.

Το σχολείο ονομάσθηκε "ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟΝ" ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ προς τιμήν του Μεγ. Ευεργέτου Θεολόγου Μαρκόπουλου, από το κληροδότημα του οποίου ανηγέρθη το σχολείο, το έτος 1961.

 

Όπως ανέφερε και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ι.Καρπαθάκης, αυτό οφείλεται στην μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε ο γραμματέας της Μητροπόλεώς μας κ.Γ.Χρυσούλης στα αρχεία της "Εφορείας Σχολών Λέρου" κι έτσι απεκαλύφθη αυτό το ιστορικό γεγονός, της ανεγέρσεως του σχολείου από τα χρήματα του κληροδοτήματος του Μεγάλου Ευεργέτου της Λέρου Θεολόγου Μαρκόπουλου.

Η μαρμάρινη πλάκα στην είσοδο του σχολείου.

Ο γραμματέας κ.Γ.Χρυσούλης με τους απογόνους του Μ.Ευεργέτου κ.Εμμανουήλ και ¶ννα Μάμπρο.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεργάτης φωτογράφος:  Δημήτρης Σταματέλλος