ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

 

Κυριακή της Τυρινής, 13-3-2016

Το εσπέρας του Σαββάτου και ώρα 5η απογευματινή, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα παραστεί στον Εσπερινό, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού ¶ργους.

Την Κυριακή της Τυρινής, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Καλαμιωτίσσης.

Το Εσπέρας της Κυριακής, και ώρα 5 το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα παραστεί, κατά το έθιμο, στον χορό στο Πλατύ της Παναγίας Τσικχουών Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας και θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως.

 

Τετάρτη 16-3-2016, ώρα 12η μεσημβρινή, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθυνών Καλύμνου.

 

Παρασκευή 18-3-2016. Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών.

Ο Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στην πρώτη Στάση των Χαιρετισμών, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού ¶ργους, ώρα 4.30 μ.μ. – 6 μ.μ.

Το εσπέρας και ώρα 7 μ.μ. θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλύμνου.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 19-3-2016 και ώρα 5:30΄ το απόγευμα, ο Μητροπολίτης μας θα παραστεί στον Εσπερινό, στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης.

 

Κυριακή Α΄ Νηστειών της Ορθοδοξίας, 20-3-2016

Το πρωί και ώρα 7:30΄- 10:30΄ π.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου και θα τελέσει την τελετή της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων και την Ιερά Λιτάνευση πέριξ του Ναού.

Το εσπέρας και ώρα 5 μ.μ., θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, και θα ομιλήσει με θέμα: «Στεφάνι και Αίμα».

 

Κυριακή Β΄ Νηστειών , 27-3-2016, (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά).

Το Εσπέρας του Σαββάτου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και θα ομιλήσει ο Παν.Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης, με θέμα: «Βασιλεία Θεού και κοσμοκρατορία».

Το πρωί της Κυριακής και ώρα 7:30΄ - 10:30΄, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων.

Ο Παν. Αρχιμ. π.Δανιήλ Αεράκης θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμμαντος.

Το εσπέρας της Κυριακής και ώρα 6:30΄ μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλύμνου, και θα ομιλήσει ο Παν.  Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης.

 

Παρασκευή Ακολουθία Γ΄ Χαιρετισμών , 1-4-2016

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό της  Παναγίας Βλαχερνών, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ώρα 4:30΄ μ.μ., και το Εσπέρας 7:30΄ μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, Χώρας Καλύμνου.

Την Κυριακή 3-4-2016, το εσπέρας και ώρα 5:30΄ μ.μ., κατά τον κατανυκτικό εσπερινό στην Παναγία Κεχαριτωμένης Χώρας, θα ομιλήσει ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Πόκιας.

 

Παρασκευή, Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών , 8-4-2016

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών, στον Ιερό Ναό Παναγίας  Τελένδου και ώρα 4:30΄- 5:30΄ μ.μ., και το Εσπέρας , ώρα 7:30΄ μ.μ., στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιών.

 

Κυριακή Δ΄ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) , 8-4-2016

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα λειτουργήσει στον Ι. Ναό Παναγίας Αργινωντών, ώρα 7:30΄- 10:00΄ π.μ.

Το εσπέρας και ώρα 5:30΄ μ.μ., θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου, και θα ομιλήσει ο Πρωτ. Χαράλαμπος Λεβεντάκης.

 

Ακολουθία Μεγάλου Κανόνος , 13-4-2016

Ο Σεβ. Μητροπολίτης  μας θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος, στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βοθυνών.

 

Παρασκευή Ακαθίστου Ύμνου, 15-4-2016

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων, ώρα 7:30΄ μ.μ.

 

Κυριακή Ε΄ των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας & του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος) , 13-4-2016

Το εσπέρας του Σαββάτου, ώρα 7:30΄- 09:00΄μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, και θα ομιλήσει.

Θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία, Όρθρος και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ώρα 9 μ.μ.- 2 πρωινή.

 

Το εσπέρας ώρα 5:30΄ μ.μ. θα ψαλλεί Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος και θα ομιλήσει ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, με θέμα: «η παρουσία του Αγίου Σάββα του Νέου στο σύγχρονο κόσμο».

 

Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα τελούνται και στο παρεκκλήσιον των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, το απόγευμα ώρα  4:30΄ - 5:30΄ μ.μ.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως