Την Κυριακή των Μυροφόρων, 11 Μαΐου 2008, τα Κατηχητικά Σχολεια της Μητροπόλεώς μας από την Κάλυμνο πηγαν στην Ψέριμο επί τη λήξει της κατηχητικης περιόδου.

    

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ψερίμου παρουσία πολλων πιστων από τη νησί της Ψερίμου και από την Κάλυμνο και ακολούθως έφτασαν και οι μαθητές των Κατηχητικων με τους συνοδούς και τους Κατηχητές τους.

    

Ο Μητροπολίτης μετά από μία μικρή αναστάσιμη ακολουθία ωμίλησε στους μαθητές των Κατηχητικων Σχολείων και στους γονεις τους και τους ευχήθηκε όπως ο Αναστάς Κύριος σκορπίζει το Φως και την Αγάπη Του και ετόνισε τη σημασία που έχει και τη σπουδαιότητα στη σύγχρονη εποχή η λειτουργία των Κατηχητικων Σχολείων. Επίσης, ανέφερε ότι το Κατηχητικό Σχολειο δεν προσφέρει σκουριασμένο αιμα αλλά αιμα Χριστου, αιμα σωτήριο, που αυτό το αιμα πρέπει να κατανοήσουν οι νέοι της εποχης μας, ενδυναμώνει τον σύγχρονο άνθρωπο.

    

 

    

Το κέφι και η χαρά όλων ηταν έκδηλη. Τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν και χάρηκαν τις ομορφιές της φύσης του μικρου ακριτικου νησιου της Πατρίδας μας.

    

Στο ποδόσφαιρο συμμετειχαν εκτός από τους μαθητές και οι κατηχητές τους με τους Ιερεις και τον Σεβασμιώτατο.

    

Προ της αναχωρήσεως από την Ψέριμο τα παιδιά όλα συγκεντρώθηκαν στον Ναό της Παναγίας, ευχαρίστησαν την Μεγάλη Μάνα μια και συνέπεσε την ημέρα αυτή να εορτάζεται και η γιορτή της μάνας και έψαλαν το απολυτίκιο της Παναγίας και έγινε η απονομή του επαίνου στην πρώτη ομάδα, η οποία κέρδισε στο παιχνίδι. Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στα παιδιά αναμνηστικά, εικόνες και σελιδοδείκτες.

Το απόγευμα επέστρεψαν όλοι στην Κάλυμνο με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ωραια αυτή εκδρομή των Κατηχητικων Σχολείων της Ιερας μας Μητροπόλεως.

Δ.Γ.Θ.