Την Πέμπτη 15 Μαΐου, στον Ι.Ναό Σωτήρος Χριστού, όπως κάθε χρόνο, ετελέσθη υπό του Σεβ.Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου καί Αστυπαλαίας κ.κ.Παϊσίου Αρχιερατική Θ.Λειτουργία υπέρ ευοδώσεως καί ενισχύσεως των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων αποφοίτων ακαδημαϊκών μαθητών των Λυκείων της Νήσου Λέρου.

    

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ομίλησε καταλλήλως στους τελειοφοίτους μαθητάς  καί τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και ευόδωση των υψηλών οραματισμών τους. Τους ετόνισε δε την τόλμη που πρέπει να έχουν δια τις εξετάσεις, λέγοντας ότι η αρτία εκπαίδευσις που απέκτησαν, η προσφορά των καθηγητών, αλλά και η συμπαράσταση των γονέων τους, προσφέρουν την κατάλληλη εμπέδωση ούτως ώστε ίσοι προς ίσους να προσέλθουν στις πανελληνίους εξετάσεις χωρίς άγχος.

      

Τέλος τους προσεφέρθη συμβολικό δώρο εικονίδιο των τριών αγίων της Μητροπόλεώς μας ήτοι του Αγίου Ιωνά του Λερίου, του Οσίου Σάββα Καλύμνου και του Οσίου Ανθίμου Αστυπαλαίας, έναν σελιδοδείκτη με την εικόνα του Αγίου Σάββα και τις ευχές του Μητροπολίτου για καλή επιτυχία ως επίσης καί ένα στυλό προσφορά του Εκκλ.Συμβουλίου του Ι.Ναού Σωτήρος Χριστού.

    

Στη συνέχεια στο ενοριακό κέντρο ο προϊστάμενος του Ι.Ναού και το Εκκλ.Συμβούλιο δεξιώθηκαν τον Μητροπολίτη, τους Ιερείς, τους καθηγητές καί μαθητές και μαθήτριες καί ευχήθηκε πάλιν «καλή επιτυχία», στους δε καθηγητές καί γονείς των παιδιών τα κράτιστα, τονίσας ότι η επιτυχία κατ΄ έτος στις εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών και μαθητριών των αποφοίτων της Λέρου είναι λίαν ικανοποιητική.

    

Οι καθηγητές, οι γονείς καί τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο καί το Εκκλ.Συμβούλιο για την πρωτοβουλία καί την φιλοξενία.