Η ΠΑΤΜΙΑΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Την Πέμπτη 14 Μαΐου, η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, συνοδευομένη από τον διευθυντή της Σχολής κ.Ματθαίο Μελιανό, με μέλη του Συλλόγου Καθηγητών και όλους τους σπουδαστές, επισκέφθηκε το νησί της Λέρου στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.

    

Πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην Παναγία του Κάστρου και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Μονής και την βιβλιοθήκη. Επίσης ξεναγήθηκαν και στα υπόλοιπα αξιοθέατα του νησιού μας, στο τούνελ της Μερικιάς, στον Πύργο του Μπελλένη, κλπ, και κατόπιν επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη.

    

Εκεί τους υπεδέχθη ο Μητροπολίτης και ο Ιερός Κλήρος του νησιού, οι οποίοι είναι απόφοιτοι της Πατμιάδος Σχολής, όπως ο π.Νικόδημος, ο π.Δαμασκηνός, και ο π.Σωφρόνιος. Ο Μητροπολίτης καλωσόρισε τον Διευθυντή τους καθηγητές και τα παιδιά, ανεφέρθη στην Γεραρά Πατμιάδα Σχολή, της οποίας τυγχάνει απόφοιτος και με καμάρι το αναφέρει ότι πέρασε από το Ιερό Νησί της Πάτμου και ολοκλήρωσε τα της θεολογίας γράμματα. Τέλος παρατέθη γεύμα προς τιμήν των υπό του Μητροπολίτου και του Ι.Κλήρου. Το απόγευμα ανεχώρησαν δια Πάτμο.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Μητροπολίτης μετά του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων κ.Ν.Νταλόγλου επεσκέφθηκαν την Τράπεζα Αγάπης της Ι.Μητροπόλεως και ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους κα.Καλλιόπη Ασλανίδου, κ.Φίλιππο Ολυμπίτη και τον π.Σέργιο δια την καλή λειτουργία της Τραπέζης και παρηκολούθησαν τον τρόπο διαλογής και συσκευασίας των ειδών ρουχισμού, υποδημάτων και των ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Ο Μητροπολίτης επληροφορήθη ότι αυτές τις ημέρες κατέφθασε στο νησί της Λέρου μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών οι οποίοι όλοι εξυπηρετήθηκαν από την Τράπεζα Αγάπης. Επίσης ενημερώθηκε δια την μεταφορά αυτών στο Κέντρο, δηλαδή στην Αθήνα, και έδωσε εντολή όπως μία γυναίκα που ήταν στον καταυλισμό των ανδρών να εγκατασταθεί προσωρινά στο Ισιδώρειο Ίδρυμα έως ότου αναχωρήσει από το νησί μας.

 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μετά του Ι.Κλήρου και ομάδος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επισκέφθηκε τους καταυλισμούς και εμοίρασαν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμού και υποδημάτων και δώρα στα μικρά και ανήλικα παιδιά.

Επιμελείται ο Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Γεώργιος Ι.Χρυσούλης