Την Κυριακή 18 Μαΐου 2008 και βάσει του προγράμματος της Ιερας Μητροπόλεως έγινε το ετήσιο Μνημόσυνο του εν μακαρία τη λήξει γενομένου του Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κυρου Ισιδώρου.

Κατά την Θεία Λειτουργία συνελειτούργησε ο Σεβ. Μτροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ, του αιδεσιμωτάτου Ιερέως Παντελεήμονος και του Διακόνου Γεωργίου.

    

Στην επιμνημόσυνο δέηση παρέστησαν και οι ιερεις της πόλεως. Μετά την επιμνημόσυνο δέηση ωμίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσου, ο οποιος εξηρε το πολυσχεδές ποιμαντικό έργο του αειμνήστου και την αγάπη του για την επάνδρωση της Ιερας Μητροπόλεως κατά την δύσκολη εκείνη περίοδο μετά την απελευθέρωση. Πράγματι επί τριαντατρία ολόκληρα χρόνια ο μακαριστός εποίμανε θεοφιλως και θεαρέστως την ολκάδα της των Καλυμνίων Εκκλησίας και άφησε γεραρα την μνήμη του στο ποίμνιό του, για το οποιο ηνάλωσε την επί γης ζωή του.

 

Τέλος, στην αίθουσα του πνευματικου κέντρου του Ιερου Μητροπολιτικου Ναου Χριστου Καλύμνου, ο αρχιερατικως προϊστάμενος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ και ο αιδεσιμολογιώτατος π. Παντελεήμων Κρουσκος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ομάδα κυριων και δεσποινίδων της Ενορίας παρέθεσαν τον πατροπαράδοτο καφέ και διάφορα γλυκίσματα στον Μητροπολίτη, στις αρχές, στον κληρο και στο εκκλησίασμα εις μνήμη του αοιδήμου Μητροπολίτου κυρου Ισιδώρου.

Τα πνευματικά του παιδιά, οι Λέριοι, οι Καλύμνιοι και οι Αστυπαλιτες θα ενθυμουνται εσαεί τον γεραρόν Επίσκοπόν τους, κυρόν Ισίδωρον.

 Η Ιερά Μητρόπολις τιμης, σεβασμου και εκτιμήσεως ένεκεν προς τον εκλιπόντα ιεράρχη ετέλεσε το εικοστό πέμπτο ετήσιο μνημόσυνο από την προς Κύριον εκδημίαν του.

Δ.Γ.Θ.