ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

 

Κατά την 23ην Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Όρθρος και οι Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων. Σήμερον δεν τελείται Θεία Λειτουργία.

 

Κατά την 24ην Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο, Όρθρος και Θεία Λειτουργία Ιερού Χρυσοστόμου. Το εσπέρας Μέγας Εσπερινός.

 

Κατά την Αγία Νύχτα των Χριστουγέννων, Κυριακή 25-12-2016 οι κώδωνες πασών των ενοριών της Πόθιας και Χώρας, θα κτυπήσουν την 5ην πρωϊνήν για τον Όρθρον και την  Θείαν Λειτουργίαν (Μέγας Βασίλειος) των Χριστουγέννων.

 

Κατά τα ειωθότα, στις Ιερές Μονές της νήσου (¶γιοι Πάντες, Ανάληψη, Ρότσο), θα κτυπήσουν οι κώδωνες, κατά την μοναστικήν τάξιν, την 11ην νυκτερινήν της 24ης  Δεκεμβρίου για τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, όπως επίσης και για τους Ι.Ναούς Παναγίας Αργυνωντών, Αγίας Τριάδος Βαθέως, Αγίων Αποστόλων ¶ργους, Παναγίας Βοθυνών και Παναγίας Μυρτιών.

 

Το εσπέρας της 26ης Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5ην απογευματινήν, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός εις τον εορτάζοντα Ιερόν Ναόν Αγίου Στεφάνου. Την δε πρωΐαν της 27ης Δεκεμβρίου, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

 

Το εσπέρας της 31ης Δεκεμβρίου και ώρα 5ην απογευματινήν, θα τελεσθεί, στον εορτάζοντα Ι. Ναό του Αγίου Βασιλείου, Μέγας Εσπερινός, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου. Την δε πρωΐαν της 1ης Ιανουαρίου 2017, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

 

Την 1ην Ιανουαρίου 2017, ημέρα Κυριακή, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 11:00΄ πρωϊνήν, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Σωτήρος Χριστού, θα τελεσθεί επίσημος Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2017.

 

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 6:00΄ π.μ., ο Όρθρος ,η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Αγιασμός της παραμονής των Θεοφανείων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα τελέσει τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό της παραμονής στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας ¶ργους.

 

Τα ¶για Θεοφάνεια, Παρασκευή 6-1-2017, ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στις ενορίες, 7 π.μ.-10 π.μ.

Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου, και ο καθαγιασμός των υδάτων, ο οποίος θα λάβει χώρα 10:30΄ πρωϊνή εντός του Ναού.

Την 11ην πρωϊνήν, τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των Αρχών, θα τελεσθεί η σχετική δέησις και ο καθαγιασμός των υδάτων διά της ρίψεως του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσαν.

 

Το εσπέρας της Παρασκευής 6-1-2017 και ώρα 5ην απογευματινήν, στον εορτάζοντα  Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Χώρας Καλύμνου, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Παϊσίου, την δε πρωΐαν της 7ης Ιανουαρίου 2017 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ  ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

 

Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι οι κολυμβητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού την ημέρα των Θεοφανείων, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, από τις 22 Δεκεμβρίου 2016 έως 3 Ιανουαρίου 2017 και από ώρα 10:30΄ π.μ. έως 13:30΄ μ.μ.,για να δηλώσουν συμμετοχή, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή την φοιτητική.

Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές και εργαζόμενοι ηλικίας 15-20 ετών.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως