ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΥΜΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση στο ισόγειο του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΣΑΙ».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Αναγνωστήριο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη.

Περιείχε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος η χορωδία ιεροψαλτών Καλύμνου, με τη διεύθυνση του ¶ρχοντος Μαϊστορος της Μ.Τ.Χ. Εκκλησίας κ. Γεωργίου Χατζηθεοδώρου, απέδωσε βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Πέμπτης. Τους ύμνους προλόγισε ο κ. Εμμανουήλ Γιαμαίος.

Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε στη σκηνή η διεθνούς φήμης σολίστ και ψάλτρια κα. Νεκταρία Καραντζή και τραγούδησε μοιρολόγια και ύμνους παραδοσιακούς.

Συνόδευε την κ. Νεκταρία η χορωδία του κ. Γεωργίου Καραφύλλη με παραδοσιακά όργανα και ο πολύ γνωστός μουσικός και ειδικός στο κόντρα μπάσο Γεώργιος Γαλόπουλος.

Μετά τους παραδοσιακούς ύμνους, η κ. Νεκταρία τραγούδησε και ένα παραδοσιακό καλύμνικο τραγούδι για τον ερχομό των σφουγγαράδων!

Τόσος ήταν ο ενθουσιασμός και το ένθερμο χειροκρότημα, ώστε ο Μητροπολίτης μας την παρακάλεσε να τραγουδήσει το τραγούδι:  «το κάστρο της Αστροπαλιάς».

Τέλος, ο διευθυντής του αναγνωστηρίου χάρισε στην κ. Νεκταρία ένα βιβλίο των Καλυμνιακών χρονικών και την ευχαρίστησε ενώ, απεκόμισε την υπόσχεση εκ μέρους της, ότι θα ξανάρθει το καλοκαίρι.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Μητροπολίτης μας, αρκετοί ιερείς, ο Δήμαρχος του νησιού, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ.Σταυλάς , αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς λαός!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

 

 

Ηχολήπτης ήταν ο άξιος κ. Μικές Κουλλιάς!

Την εκδήλωση κάλυψε το «Αιγαίο TV» με τον κ. Μάμμα και την κ. Εύη, το «TV ΘΑΡΡΙ» με τον π. Νεκτάριο Πόκκια, το «αλήθεια FM», και αρκετοί ιδιώτες.

Ευχαριστούμε τον κ. Κλέανθη Μαρτίνο για τις φωτογραφίες.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Κείμενο:   π. Κων/νος Σμαλιός

Φωτογραφίες:  Κλεάνθης Μαρτίνος

Βίντεο:  «Αλήθεια FM» Ν.Μαμάκας