Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

 

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και Πατριαρχικό τυπικό,  τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, η εις Επίσκοπον Χειροτονία του εψηφισμένου βοηθού επισκόπου Ολύμπου κ.Κυρίλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη πόλη της Ρόδου.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, Προύσσης κ.Ελπιδοφόρος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος και Νουβίας κ. Σάββας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Πέτρας κ. Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος από την Εκκλησία Κρήτης, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος (Εκκλησία Κύπρου) και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Στρατονικείας κ. Στέφανος, Αβύδου κ. Κύριλλος και Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, καθώς και παρεπίδημοι Ιερείς από την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κρήτης.

 

Πηγή:  ΡΟΜΦΑΙΑ

Φωτογραφίες:  Ε.Καρπαθάκης