ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
«ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ – ΕΜΒΑΘΥΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ»

 

 

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στα ¶λιντα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, σε μια σεμνή εκδήλωση, έγινε η παρουσίαση του Συλλόγου Μικρασιατών Λέρου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) κ. Δημήτρη Παντέλα.

Ο Γ.Γ. απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους της Ο.Π.Σ.Ε., τονίζοντας ότι «από τους σημαντικότερους στόχους είναι η δημιουργία Μικρασιατικού Μουσείου στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και η διεκδίκηση έδρας Μικρασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο».

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο κ. Κώτσας Αριστογείτων, ερευνητής, με ρίζες από τον Γέροντα της Μικράς Ασίας, ο οποίος παρουσίασε μέρος από την άκρως ενδιαφέρουσα και ενδελεχή έρευνά του σχετικά με τον Γέροντα, από τον οποίο κατάγονται πολλοί συμπατριώτες μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, ο Αρχ.Επίτροπος π.Ν.Φωκάς, ο Έπαρχος κ.Ι.Θεμέλαρος, ο Δήμαρχος κ.Μιχ.Κόλιας, ο αντιδήμαρχος κ.Ι.Σοροκάκης, η πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου κα.Μαρία Παπαφώτη, και αρκετός κόσμος με ρίζες από την Μ.Ασία.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης το χορευτικό του Συλλόγου Μικρασιατών Λέρου παρουσίασε μικρασιάτικους χορούς από την Ερυθραία και την Κωνσταντινούπολη.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως