ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΕΟΡΤΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 2017

 

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, η Εκκλησία μας εόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου και παράλληλα εορτάσθηκε η Ημέρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Στόν εορτάζοντα Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στις Μυρτιές, ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παισίου, παρουσία του Στρατιωτικού Διοικητή του ΤΕ Καλύμνου Ταγματάρχη κ.Αναστ.Εξάρχου καί πλήθος πιστών.

Κατά τήν διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού ο Μητροπολίτης μας εχειροθέτησε σε «Πρωτοπρεσβύτερο» τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Μελίτωνα Χατζηδάκη, επιβραβεύσας αυτόν για την έως τώρα ευλογημένη διακονία του στον αμπελώνα του Κυρίου, δίνοντας του τον Τ. Σταυρό.

Ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα της εκκλησίας.

 

Την επομένη, Τρίτη 21 Νοεμβρίου, βάσει επισήμου προγράμματος, ετελέσθη επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, μίλησε ο Τχης (ΠΖ) Ευάγγελος Πατεράκης.

Εκκλησιαστικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, μετέβησαν στο Ηρώο, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική και άγημα του 5/42 Συντάγματος.

 

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Την Δευτέρα 20/11 το απόγευμα τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο παρεκκλήσι του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου Λέρου, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστουμένου υπό ιερέων της νήσου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως και την μέριμνά της για την οικογένεια, έλαβε χώρα ομιλία, στην παρακείμενη αίθουσα θεάτρου του σχολείου, από την κα Σιμέλα Κινεβεζίδου, Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνης, με θέμα:  «Η θέση της μητέρας στην οικογένεια, άλλοτε και σήμερα».

 

Το πρωί της Τρίτης, 21/11, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία όλων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου, εκπαιδευτικών, αρκετών γονέων και πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, αναφερόμενος στην μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, τονίζοντας την τεράστια σημασία της αγάπης προς τον πλησίον.

 

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, βάσει επισήμου προγράμματος, ετελέσθη Δοξολογία για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λακκίου Λέρου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Την Δοξολογία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, με την συμμετοχή των ιερέων της νήσου.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ν.Μαμάκας - «Αλήθεια FM» - Κατίνα Μιχαηλίδη, Γ.Χρυσούλης