ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ  Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 2018

 

Στην Ιερά Ακολουθία της Δ' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέστηκε στον ιερό ναό Παναγιάς των Βλαχερνών (γραφεία Ι.Μητροπόλεως), χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Παΐσιος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου.

Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στα δύο «τείχοι» που υψώνονται σήμερα στην κοινωνία μας και ιδιαίτερα στην νεολαία μας.

Το ένα «τείχος» είναι αυτό της Παναγίας μας που υψώνεται γύρω από τους νέους και τις νέες («Τοίχος ει των Παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε») για να τους προστατεύσει από το δεύτερο «τείχος», αυτό του κόσμου, στο οποίο κυριαρχούν διάφορα σκοτάδια και θεωρίες που μοναδικό σκοπό έχουν να τους απομακρύνουν απ'  τον Θεό.

Τέλος με πατρική αγάπη παρακάλεσε τις μητέρες να είναι κοντά στα παιδιά τους και ιδιαίτερα στις θυγατέρες τους και να προσπαθούν με χριστοειδή αγάπη να τους δείχνουν το «συμφέρον της σωτηρίας των» και με την συνεχή επίκληση της βοήθειας της Παναγίας μας να προσπαθήσουν να αποτρέψουν την λαίλαπα της αμαρτίας που μαστίζει πρωτίστως τον θεσμό της οικογένειας και έπειτα τη νεολαία.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Κείμενο – Φωτογραφίες: π. Κων/νος Σμαλιός