Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτο η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στη Νήσο Λέρο.

Στον Ξηρόκαμπο Λέρου καί στον ομώνυμο Ι.Ναό Αγίου Φανουρίου, παρουσία πλήθους πιστών, την Τρίτη 26 Αυγούστου, ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός για την μνήμη του Αγίου Φανουρίου, χοροστατούντος του Θεοφ.Επισκόπου Αλικαρνασσού κ.Εμμανουήλ, συμπαραστατουμένου του Ι.Κλήρου της νήσου. Μετά το πέρας του εσπερινού εγένετο η λιτάνευσις της Εικόνος του Αγίου, στον αύλιο χώρο του Ι.Ναού.

    

Ο Ι.Ναός Αγίου Φανουρίου Ξηροκάμπου Ν.Λέρου

Την πρωίαν της 27ης Αυγούστου ελετέσθη Αρχιερατική Θ.Λειτουργία υπό του Θεοφ.Επισκόπου Αλικαρνασσού κ.Εμμανουήλ. Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας παρετέθη στο πρεσβυτέριο του Ναού υπό του Εφημερίου π.Σεργίου Γουρλά και του Εκκλ.Συμβουλίου, δεξίωσις.

Εντύπωση προκάλεσε και εφέτο το πλήθος της προσφοράς της παραδοσιακής φανουρόπιτας προς τιμήν του Αγίου που παρέθεσαν οι πιστοί εις μνημόσυνον αιώνιον.

    

Ο κατάμεστος Ι.Ναός του Αγ.Φανουρίου και οι καλλίφωνοι ιεροψάλται

Δια λόγους υπηρεσιακούς ο Σεβ.Μητροπολίτης μας κ.Παίσιος, απουσίαζε εφέτο από την πανήγυριν του Αγίου Φανουρίου, δια την μηνιαίαν συνεδρίασιν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και δια την σύναξιν εις τον Πάνσεπτον Πατριαρχικόν Ναόν επί τη Αρχή της Ινδίκτου την 1ην Σεπτεμβρίου, δηλαδή του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους, η οποία είναι αφιερωμένη εις την προστασίαν του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Απολυτίκιον Αγίου Φανουρίου.

«Ουράνιον εφύμνιον, εν γη τελείται λαμπρώς, επίγειον πανήγυριν, νυν εορτάζει φαιδρώς, αγγέλων πολίτευμα, άνωθεν υμνωδίαις ευφημούσι τους άθλους, κάτωθεν Εκκλησία, την ουράνιον δόξαν, ην εύρες πόνοις καί άθλοις, τοις σοις, Φανούριε ένδοξε».

Επιμελείται ο Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Γεώργιος Ι.Χρυσούλης