ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΪΔΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

 

Με εκκλησιαστική τάξη και παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος, την Τετάρτη 23/5/2018, έγινε ο ευτρεπισμός των Τιμίων Λειψάνων και ο Εσπερινός των εγκαινίων εις το Ιερόν Ναίδριον των Αγίων Αλεξάνδρου και ¶ννης, προκειμένου να τελεσθούν από τον Μητροπολίτη μας τα εγκαίνια του Ναού, ιδιοκτησίας Γεωργίου και ¶ννης Καστή, στην περιοχή «Καμαράκι-Φυτώριο» Νήσου Λέρου.

 Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, και των Ιερέων πρωτ. Νικοδήμου Φωκά Αρχιερατικού Επιτρόπου, αρχιμ. Μελετίου Κουράκλη (Δντή Θρησκευτικής Υπηρεσίας ΓΕΣ), π. Σωφρονίου Χατζηλάρη, π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, και π.Εμμ.Οθίτη.

 

Πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης πληροφόρησε τους πιστούς για το τελετουργικό του Εσπερινού.

Έψαλλαν δε οι καλλίφωνοι ιεροψάλται Ευάγγελος Χατζηλάρης, Ισίδωρος Λιβανός και Εμμ.Πλόχωρος.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

 

 

Μετά τον Εσπερινό οι κτήτορες προσέφεραν διάφορα νηστίσιμα γλυκίσματα.

 

ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το πρωί της Πέμπτης 24 Μαΐου, έλαβαν χώρα τα εγκαίνια του Ναϊδρίου, τα οποία ετέλεσε ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, και των Ιερέων πρωτ. Νικοδήμου Φωκά Αρχιερατικού Επιτρόπου, π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π.Εμμ.Οθίτη και π.Σεργίου Γουρλά.

Την τελετή των εγκαινίων παρακολούθησαν ο Δήμαρχος κ. Μιχ.Κόλιας, ο αντιδήμαρχος κ.Ι.Σοροκάκης, η δημοτική σύμβουλος κα Αικ.Εμμανουήλ και πολλοί πιστοί, οι οποίοι κατά διαστήματα επληροφορούντο την τάξιν της τελετής των εγκαινίων από τον Μητροπολίτη μας.

Μετά το πέρας της τελετής των Εγκαινίων, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στην εγκαινιαζομένη Αγία Τράπεζα, ενώ έψαλλαν οι κ.κ. Ευάγγελος και Αναστάσιος Χατζηλάρης, Εμμ.Πλόχωρος, Ισίδωρος Λιβανός και Ευάγγελος Στρατάκης.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του συνεχάρη τους κτήτορες του Ιερού Ναϊδρίου για την ευσέβειά τους, την πίστη τους προς τον Θεό, και τους ευχήθηκε όπως ο Ναός αυτός καταστεί, δια τους κτήτορες και τους κατά καιρούς προσκηνυτάς, τόπος αγιάσματος, προσευχής, περισυλλογής και τόπος ενώσεως με τον Θεό Πατέρα, ενώ σε όλους τους πιστούς εμοίρασε, ως ευλογία, τεμάχια του λευκού Σαβάνου που έφερε ο Αρχιερέας κατά τα εγκαίνια, εμποτισμένα με κηρομαστίχη, μαζί με εικόνα.

 

Τέλος η οικογένεια Γεωργίου και ¶ννης Καστή, παρέθεσε στον Μητροπολίτη, τον Επίσκοπο, τους Ιερείς και το εκκλησίασμα, πλούσια κεράσματα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

 

 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως