ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 2018

 

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην εορτάζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.

 

Παρευρέθησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ η προσέλευση των προσκυνητών ήταν εντυπωσιακά μεγάλη, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, με την παρουσία Καλυμνίων απανταχού της γης, αλλά και πλήθος πιστών από τα Δωδεκάνησα και όλη την Ελλάδα.

 

Το βράδυ εψάλη παράκληση, ετελέσθη ιερά αγρυπνία και το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

 

 

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

 

 

ΣΤΗΝ  ΛΕΡΟ

 

Και στη Λέρο, εορτάσθηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην τοποθεσία «Παλιασκλούπη» (παλαιό Ασκληπιείο) στον Πλάτανο.

 

Την παραμονή, Πέμπτη 26 Ιουλίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετΆ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, συμπροσευχομένου του  Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, με την συμμετοχή των Ιερέων της νήσου, παρουσία των τοπικών Αρχών, του Επάρχου, Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου, ο οποίος μίλησε για τον ¶γιο Παντελεήμονα, για «την ιατρική του συνείδηση, που τον έκανε να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως εικόνες του Θεού και αδελφούς δικούς του, προσφέροντάς τους τις ιατρικές υπηρεσίες δωρεάν και με αληθινή αγάπη. Παρεκάλεσε και προέτρεψε όλους να προσευχηθούμε στον ¶γιο να θεραπεύσει τους τραυματίες των πυρκαγιών ως και να συμπαρασταθεί σε όλα τα θύματα της πύρινης λαίλαπας».

 

Την επομένη, Παρασκευή 27 Ιουλίου, ετελέσθη η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, από την επιτροπή του Ναού και με την προσωπική φροντίδα των κυριών, με επικεφαλής τις κυρίες Στέλλα και Θεολογία Μεραμπελιώτη, προσεφέρθησαν πλούσια κεράσματα και παραδοσιακά γλυκίσματα στους προσκυνητές.

 

Όπως κάθε χρόνο ο αύλειος χώρος του Αγίου Παντελεήμονος είναι ευπρεπισμένος, καθαρός και στολισμένος με καλλιτεχνική ομορφιά από την οικογένεια Μεραμπελιώτη.

Βεβαίως αυτή η εικόνα απαιτεί πολύωρη ενασχόληση, αλλά και πολύ κούραση, υπομονή και προσπάθεια.

Συγχαρητήρια στην Επιτροπή του Ναού, και ιδιαιτέρως στην κα Στέλλα και Θεολογία Μεραμπελιώτη, αλλά και σε όσους συνέβαλαν σΆ αυτό το αποτέλεσμα.

 

  Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

 

Βίντεο-Φωτό:  «Αλήθεια-FM»-Ν.Μαμάκας.