Η Τράπεζα Προσφοράς και Αρωγής της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, που σκοπό έχει την παροχή βοήθειας σε είδη ρουχισμού, υποδημάτων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, στους οικονομικούς μετανάστες και ενδεείς αδελφούς μας, παραλαμβάνει διαρκώς κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης από διαφόρους φιλανθρωπικούς ή άλλους φορείς που βοηθούν με κάθε τρόπο αυτό το έργο.

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου παρελήφθησαν σαράντα δύο (42) κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης, 16 κιβώτια από τον «Σύνδεσμο Αγάπης Ρόδου» και 26 κιβώτια από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο «Ζήνων» που εδρεύει στον Πειραιά.

Οι ακούραστοι συμπολίτες μας, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Τράπεζα Αγάπης της Μητροπόλεώς μας, νυχθημερόν και ανιδιοτελώς, αναλαμβάνουν το δύσκολο και επίπονο έργο της διαλογής, τακτοποίησης και αξιοποίησης αυτών των ειδών.

Καθημερινώς καταφθάνουν στο Νησί της Λέρου, αλλά και τα γύρω νησιά, συνάνθρωποί μας λαθρομετανάστες, εξουθενωμένοι από το πολυήμερο και επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι, οι οποίοι περιμένουν να βρουν φιλοξενία, στεγνά και καθαρά ρούχα, μια διαφορετική ζωή.

Για την πολυσήμαντη αυτή προσπάθεια αξίζουν πολλά ευχαριστήρια σε όλους όσους συμμετέχουν με κάθε τρόπο.

Επιμελείται ο Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Γεώργιος Ι.Χρυσούλης