Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ετέλεσε σήμερα, 11-9-2008, τον καθιερωμένο Αγιασμό σε Σχολεία της Καλύμνου συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ, ιερεις και διάκονο. Ξεκίνησε από το 1ο και 4ο Δημοτικό (Βουβάλειο Παρθεναγωγειο), ακολούθως ετέλεσε τον Αγιασμό στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο (Νικηφόρειο) και τέλος στο 3ο Γυμνάσιο (Χώρας) Καλύμνου.

   

Οι μαθητές, οι γονεις και οι εκπαιδευτικοί δέχτηκαν με χαρά τον Σεβασμιώτατο, ο οποιος και ωμίλησε ευχόμενος καλή Σχολική χρονιά σε όλους και καλή επιτυχία στα μαθήματα και στη ζωή. Στην ομιλία του στο 3ο Γυμνάσιο αναφέρθηκε και στο μάθημα των Θρησκευτικων, ότι πρέπει να συνεχίσει να διδάσκεται ως υποχρεωτικό, διότι το Σχολειο δεν πρέπει να προσφέρει μόνο γνώσεις αλλά και να καλλιεργει και το ηθος μέσα από τη διδασκαλία της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως.

   

Στο τέλος παρετέθη και κέρασμα και αντηλλάγησαν προβληματισμοί γύρω από την Εκπαίδευση με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σκευο Γαλουζη, στο 1ο Λύκειο, και τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς στα υπόλοιπα.

Και στην Λέρο οι Ιερείς μας πραγματοποίησαν τον καθιερωμένο Αγιασμό στα Εκπαιδευτήρια της Νήσου, όπου ευχήθηκαν στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς Καλή Σχολική Χρονιά και πρόοδο στους μαθητές μας.

 

Δ.Γ.Θ.