Κατά το εορταστικό τριήμερο της Αγίας Βαρβάρας, Αγίου Σάββα και Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εχοροστάτησε και ελειτούργησε βάσει του προγράμματος, το οποιο εξεδόθη εκ της Ιερας Μητροπόλεως στους εορτάζοντας Ιερούς Ναούς και Μονές.

    

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου ετέλεσε τον Εσπερινό στο Ναΰδριο του Στρατοπέδου που τιμαται στην Αγία Βαρβάρα, προστάτιδα του Πυροβολικου, και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου την Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου επί τη εορτη του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου ετέλεσε τον εσπερινό στην Ιερά Μονή αγίων Πάντων (Αγίου Σάββα Καλύμνου), συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Εμμανουήλ, και πολλων ιερέων, και ακολούθως βραδινή Θεία Λειτουργία και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου την Θεία Λειτουργία.

    

Το απόγευμα της Παρασκευης έγινε ο Εσπερινός του Αγίου Νικολάου και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008 η Θεία Λειτουργία και η λιτάνευσις της Ιερας Εικόνος του Αγίου.

Την Κυριακή το εσπέρας 7 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εχοροστάτησε στον Εσπερινό και ακολούθως στην Αγρυπνία, που έγινε στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο.

    

Αυτές τις ημέρες εκήρυττε τον Θειο Λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης σε Ιερούς Ναούς, Μονές και αίθουσες ομιλιων της Καλύμνου και πληθος πιστων ευεργετήθηκαν από το άκουσμα των κηρυγμάτων του.

    

 

Δ.Γ.Θ.