ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗΣ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

 

Την Τρίτη 10 Μαρτίου, αφίχθη στο Νησί μας για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, η εκπρόσωπος της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος, κυρία Τίνα Στάϊκου, η οποία συνόδευσε ένα αρκετά μεγάλο φορτίο, βάρους 6 τόνων, με είδη τροφίμων, προκειμένου να ενισχυθεί η Τράπεζα Προσφοράς και Αρωγής της Ι.Μητροπόλεώς μας, που εδρεύει στο Νησί της Λέρου, το Ισιδώρειο Γηροκομείο Λέρου, αλλά και τα Ιδρύματα της Ι.Μητροπόλεως στην Κάλυμνο, οι αφικνούμενοι λαθρομετανάστες, αλλά και το γειτονικό Αγαθονήσι.

           

Η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελούνταν συνολικά από 14 κατηγορίες ειδών και συνολικά 6.180 είδη! Αναλυτικά παρελήφθησαν:  2.016 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό, 420 κουτιά γάλα εβαπορέ, 63 παιδικές τροφές, 500 παιχνίδια, 180 κιλά ζάχαρη, 276 κιλά διαφόρων ζυμαρικών, 281 κιλά ελαιόλαδο, 26 κιλά φασόλια, 12 κιλά ρεβύθια, 365 κιλά ρύζι και 2.011 κιλά αλεύρι.

         

Η υπεύθυνη κυρία Τ.Στάϊκου θα συνεχίσει το ταξίδι της αύριο πηγαίνοντας και τα υπόλοιπα τρόφιμα στο Αγαθονήσι.

         

Την ανθρωπιστική βοήθεια παρέλαβαν τα μέλη της Επιτροπής Συμπαράστασης για τους οικονομικούς μετανάστες κα Ματίνα Κατσιβέλη-Δανιήλ και ο κ.Δημήτριος Λεούσης, ενώ παρόντα ήταν και μέλη της Τράπεζας Προσφοράς και Αρωγής της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου πρωτ.Νικόδημος Φωκάς, ο π.Σέργιος Γουρλάς, ο Διευθυντής του Ισιδωρείου Γηροκομείου αρχιμ.Στέφανος Κατές, και πέντε εθελοντές στρατιώτες (τρεις γυναίκες και δύο άνδρες), από το 588ΤΕ Λέρου.

 Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς της Ι.Μητροπόλεως