ΟΜΙΛΙΑΙ Π.ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ 

 

ΣΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΛΕΡΟΥ 

Το εσπέρας του Σαββάτου 21 Μαρτίου, ο Μητροπολίτης μας κ.Παισιος παρέστη στον εσπερινό, στον Ι.Ναό Αγίας Μαρίνης Λέρου, όπου αμέσως μετά ομίλησε, ο αφιχθής στο νησί μας παν.αρχιμ.π.Δανιήλ Αεράκης, προσκληθείς υπό του Σεβ.Μητροπολίτου μας, με θέμα: «Αντίσταση στη χειρότερη βία».

         

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον π.Δανιήλ για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει εν μέσω χειμώνος, να ευρίσκεται στα νησιά της Μητροπόλεώς μας μεταφέροντας τον Θείον Λόγον, αυτή την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Πολλαί ομιλίαι επίσης έγιναν και στις Ενορίες της Καλύμνου με προσέλευση πολλών πιστών.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

Την Κυριακή 22 Μαρτίου, με κατάνυξη εορτάσθηκε στη Λέρο, στον ιστορικό Ι.Ναό Τιμίου Σταυρού Πλατάνου η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η έξοδος του Τιμίου Σταυρού κατά την τάξιν του τυπικού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

         

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο αρχιμ.Δανιήλ Αεράκης με θέμα: «Το σταυρόλεξο του Σταυρού» και συνεκίνησε το πυκνό εκκλησίασμα.

         

Μετά το πέρας ο Μητροπολίτης εμοίρασε «τα ματσάκια» και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς.

Το απόγευμα της Κυριακής ετελέσθη κατανυκτικός εσπερινός και ομίλησε ο π.Δανιήλ Αεράκης σε πυκνό εκκλησίασμα, με θέμα: «Αδελφοί και ανάδελφοι».

Το ίδιο απόγευμα στις 6:30μ.μ. ομίλησε επίσης και στον Ι.Ναό Αγίου Φανουρίου, ενώπιον πολλών ευσεβών κατοίκων του Ξηροκάμπου.

Επιμέλεια:  Γ.Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως