ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, βάσει του προγράμματος της Ι.Μητροπόλεως, ετελέσθη πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός υπό του Μητροπολίτου κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, επί τη αποδώσει της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Συνάξεως του Αρχιστρατήγου Γαβριήλ, εις την εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων.

 

         

 

Ο Μητροπολίτης ομιλήσας ευχαρίστησε την προεστώσα Γαβριηλία μοναχή, αλλά και τον Λεριακό λαό, διά τους κόπους και τας προσφοράς των, ούτως ώστε το Ιερό αυτό καταφύγιο, η Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων, να είναι σήμερα τόπος προσευχής και περισυλλογής κάθε ψυχής.

Συγκινητική ήταν η παρουσία πολλών πιστών, αλλά ιδιαιτέρως προσκυνητών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, από νησιά της Δωδεκανήσου και άλλα μέρη της πατρίδος μας.

 

         

Στον εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος των Λερίων κ.Τιμ.Κωττάκης, μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ο διοικητής της ΥΝΤΕΛ κ.Ιωάννης Μπακίδης, ο διοικητής του Α.Τ.Λέρου κ.Δ.Καπανδρίτης, ο πρόεδρος της Ενώσεως Απανταχού Λερίων κ.Ν.Νταλόγλου και πλήθος πιστών. Τόση δε ήταν η προσέλευση των πιστών ώστε δημιουργήθηκε το απροχώρητο από οχήματα που κατέκλισαν το προαύλιο της Ι.Μονής και τους πέριξ αυτής χώρους.

           

 

Το πρωί της Πέμπτης 26 Μαρτίου ο Μητροπολίτης μας εχοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε την προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, βοηθούμενος υπό του πρωτ.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ.

Η προεστώσα Γαβριηλία μοναχή, τόσο το εσπέρας όσο και την πρωίαν, στην τραπεζαρία της Μονής, εδεξιώθη τον Μητροπολίτη, τον Ι.Κλήρο, τον πνευματικό π.Πρόχορο τις Αρχές και τους πιστούς.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γ.Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ι.Μητροπόλεως