Με μεγάλη κατάνυξη, λαμπρότητα και την παρουσία πολλών προσκυνητών, ντόπιων και ομογενών, έγινε ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κάλυμνο.

Τελέσθηκε η ετήσια καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Κυρά-Ψηλής στο Βαθύ Καλύμνου. Η Ιερά Πομπή ξεκίνησε από την «Ιερή Ελιά», και ανάμεσα από απίστευτες ευωδίες των αγρών, έφθασε στο Μετόχι της Παναγιάς, όπου και προσκύνησε ο κόσμος την Εικόνα και μετά δόθηκε το παραδοσιακό μουούρι (αρνί).

«Το Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Θεοτόκου, εορτάστηκε και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια της Καλύμνου, όπως στην Παναγία την Χρυσοχεριά στο Κάστρο της Ενορίας Αγίου Αθανασίου, στην Παναγία Φανερωμένη της Ενορίας Αγίου Μάμαντος, στην Παναγιά του Γλυκιού της Ενορίας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι, όπου και στο τέλος έγινε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας μας στην παραλιακή οδό του λιμένος Καλύμνου.

Παντού πάρα πολύς κόσμος κατέκλυσε τίς Εκκλησίες γιά νά ζητήσει τήν βοήθεια της Παναγίας μας. Χρόνια πολλά σε όλους, στους εορτάζοντες και ιδιαίτερα στους αγαπητούς Ομογενείς μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

ΕΝΟΡΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΕΡΙΑ ΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΡΓΙΝΩΝΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ - ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΛΥΚΙΟΥ - ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΥΡΑ ΨΗΛΗ - ΒΑΘΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 15-8-2018

 

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΥΡΑ ΨΗΛΗΣ , ΒΑΘΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 15-8-2018

https://www.youtube.com/watch?v=rxh2OIj_flY&feature=youtu.be

 

 

 

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες – Βίντεο : Ν.Μαμάκας - «Αλήθεια FM»