Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, η Εκκλησία μας εόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου και παράλληλα εορτάσθηκε η Ημέρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στις Μυρτιές, την Τρίτη 20/11, ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παισίου, παρουσία πλήθους πιστών.


Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Την επομένη, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, βάσει επισήμου προγράμματος, ετελέσθη επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, και την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Σπουδαία η ομιλία υπέρ Πίστεως καί Πατρίδος, κατά τήν επίσημη Δοξολογία, από τόν Λοχαγό ΠΒ Κατσαμάκα Μερκούριο.

Μετά την Δοξολογία, Εκκλησιαστικές, Πολιτικές καί Στρατιωτικές Αρχές, μετέβησαν στο Ηρώο, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική και άγημα του 5/42 Συντάγματος.


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ:

 


ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Την Τρίτη 20/11 το απόγευμα τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο παρεκκλήσι του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου Λέρου, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστουμένου υπό ιερέων της νήσου.

Το πρωί της Τετάρτης, 21/11, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία όλων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου, εκπαιδευτικών, αρκετών γονέων και πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, αναφερόμενος στην μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, τονίζοντας την τεράστια σημασία της αγάπης προς τον πλησίον.


ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, βάσει επισήμου προγράμματος, ετελέσθη Δοξολογία για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λακκίου Λέρου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Την Δοξολογία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, με την συμμετοχή των ιερέων της νήσου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, Εκκλησιαστικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, μετέβησαν στο μνημείο Π.Ρούσσου, στην ομώνυμη πλατεία του Λακκιού, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ν.Μαμάκας - «Αλήθεια FM»