Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Παρουσία πλήθους κόσμου και των Τοπικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, ο επίσημος εορτασμός για τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, στο στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», έδρα του 5/42 ΣΕ  στην  Κάλυμνο. Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παισίου.

Ακολούθησε Δοξολογία και στη συνέχεια αναγνώστηκε το ιστορικό της  Προστάτιδος του Πυροβολικού, από τον Λοχαγό Πυροβολικού και Διοικητή του 112 ΛΜΕΘ Κατσαμάγκα Μερκούριο.

Οικοδεσπότης των εκδηλώσεων ο Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Δαλάκης και παρόντες οι αξιωματικοί, στελέχη και οπλίτες του Στρατοπέδου του 5/42 ΣΕ.

Τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και αρκετοί πιστοί.


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Στη συνέχεια ακολούθησε μικρά δεξίωση στο χώρο ΚΨΜ  του Στρατοπέδου, όπου προσφέρθηκαν  στους επισκέπτες εδέσματα αλλά και  οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες.

 


ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Το απόγευμα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου, στο ομώνυμο ιερό ναΰδριο του Στρατοπέδου του Πυροβολικού, ετελέσθη Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός.

Το πρωΐ της Τετάρτης 4/12, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του ιεροδιακόνου π.Νικολάου Ταχλιαμπούρη.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε Δοξολογία, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

Ακολούθως, ο Διοικητής μετά των στελεχών της μονάδος Πυροβολικού, ξενάγησε τους παρισταμένους στα οπλικά συστήματα και παρετέθη μικρά δεξίωσις.

 

Επιμέλεια – φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Βίντεο:  "Kalymnos-news"