ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Καλύμνου, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλύμνου, την Κυριακή 23-12-2018 το απόγευμα.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ιερά μας Μητρόπολη και το Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι», την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 στις 7.30 το βράδυ, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

Ομιλία από τον κ.Γεώργιο Χατζηθεοδώρου, με θέμα «Η συμπόρευση και η σχέση του ποιοτικού λόγου και της μουσικής στη λειτουργική πράξη της Ορθόδοξης Ανατολικής εκκλησίας μας»,

Συναυλία από μικτή χορωδία του συλλόγου Ιεροψαλτών Καλύμνου, η οποία θα αποδώσει επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, από τη διεύθυνση του Ποσειδώνα Ζαίρη.

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΗΣ ΛΕΡΟΥ

Εξαιρετική εκδήλωση με κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Αγίων Θεοφανείων, από πολλές περιοχές της Ελλάδας και της Μ.Ασίας, πραγματοποιήθηκε στο ενοριακό πνευματικό κέντρο της Αγίας Μαρίνας, την Κυριακή 23-12-2018, το απόγευμα.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο μουσικολογιώτατος κ.Ελευθέριος Χατζηλάρης (βιολί και τραγούδι), με την συμμετοχή του υιού του Γιάννη (πλήκτρα και τραγούδι), του μουσικού Γ.Κοντογιωργάκη (λαγούτο και κλαρίνο), ενώ τα κείμενα ανέγνωσαν ο κ.Αν.Χατζηλάρης και η κα Αικ. Ασβεστά.

Κάλαντα από τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τον Πόντο, την Σάμο, την Καππαδοκία, και άλλα μέρη, με επεξηγηματικά κείμενα της προέλευσής τους και της σημασίας τους.

Ο Μητροπολίτης μας συνεχάρη, στο τέλος, τους συντελεστές της εκδήλωσης.